Επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα 11 Μαΐου τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Χανίων. Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, η επαναλειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων θα γίνει με βάση τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και οι πολίτες θα προγραμματίζουν τα ραντεβού τους μόνον κατόπιν επικοινωνίας με τη γραμματεία των εξωτερικών ιατρείων, στο τηλέφωνο 2821071010 και κατά τις ώρες 10:00 με 14:00 τις καθημερινές και όχι δια της φυσικής παρουσίας.

Τα ραντεβού θα έχουν χρονικό προσδιορισμό και χρονική απόσταση μεταξύ τους και ως εκ τούτου θα είναι περιορισμένα, βάσει των οδηγιών από το Υπουργείο Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι, ο αριθμός των χειρουργείων θα είναι επίσης περιορισμένος και στα πλαίσια του προεγχειρητικού ελέγχου θα ζητείται έλεγχος και για κορωνοϊό.

Η είσοδος των ασθενών θα γίνεται μόνον από την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου και μόνον 15 λεπτά πριν το προγραμματισμένο ραντεβού. Θα έχει προηγηθεί έλεγχος από τους νοσηλευτές και τους φύλακες στην εξωτερική πύλη του νοσοκομείου. Όλοι οι προσερχόμενοι ασθενείς θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα και θα τηρούν αποστάσεις, ενώ η προσέλευσή τους θα γίνεται χωρίς συνοδό, εφόσον το επιτρέπει η κατάστασή τους.

Παράλληλα θα εφαρμόζεται υποχρεωτικά η άυλη συνταγογράφηση και δεν θα γίνεται πλέον συνταγογράφηση στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Για την έκδοση ιατρικών βεβαιώσεων οι πολίτες παρακαλούνται να απευθύνονται στα Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ραντεβού με το φαρμακείο θα κλείνονται στο τηλέφωνο 28210 22135-6, ενώ όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού του Νεφρολογικού Ιατρείου θα πραγματοποιηθούν κανονικά, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο τηλέφωνο 2821022547, από 08:00 έως 14:00 τις καθημερινές, για τον ακριβή καθορισμό της ώρας προσέλευσης.

Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού ενώ όσο αφορά τον τομέα της ψυχικής υγείας, τα ραντεβού για το Κέντρο Ψυχικής Υγείας και των Ιατρείου Παίδων και Εφήβων, θα κλείνονται στα τηλέφωνα 2821340500 και 2821051394 .

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών και απεικονιστικών εξετάσεων θα παραδίδονται στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας της/ου ασθενούς, κατόπιν συνεννόησης με το αντίστοιχο τμήμα. Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι το νοσοκομείο βρίσκεται στο στάδιο της σταδιακής και όχι της πλήρους επαναλειτουργίας και ισχύουν όλα τα περιοριστικά μέτρα πρόσβασης και παραμονής σε αυτό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης