Η Ελλάδα, ως ιδρυτικό μέλος της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) και μέλος του Συμβουλίου της τα τελευταία οκτώ χρόνια, διεκδίκησε και πέτυχε με 133 ψήφους την επανεκλογή της στο εν λόγω Συμβούλιο για την επόμενη τετραετία, 2019-2022.

Οι σχετικές αρχαιρεσίες της ITU, φορέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τις τηλεπικοινωνίες, διεξήχθησαν σήμερα στο Ντουμπάι στο πλαίσιο Παγκόσμιας Διάσκεψης, η οποία πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια. Η τρέχουσα εκλογική διαδικασία ήταν ανταγωνιστική, σε αντίθεση με την προηγούμενη, καθώς υπήρχαν περισσότεροι υποψήφιοι από τις διαθέσιμες θέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, δήλωσε σχετικά: «Η Ελλάδα είναι παρούσα για μια ακόμα φορά σε ένα πολύ σημαντικό, διεθνούς εμβέλειας, γεγονός. Η επιβεβαίωση της θέσης μας στο Συμβούλιο της ITU αποτελεί για εμάς εντολή ενεργού συμμετοχής στις εργασίες της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών, που καθορίζουν την πορεία των τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως. Συγχαρητήρια στα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων που εργάστηκαν για την επίτευξη του αποτελέσματος».

Την Ελλάδα εκπροσώπησαν στην Παγκόσμια Διάσκεψη ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Βασίλης Μαγκλάρας, και στελέχη της εν λόγω γραμματείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης