Επανεξέταση όλων των αθωωτικών αποφάσεων που έχουν ληφθεί τα τελευταία δέκα χρόνια και αφορούν σε λαθρεμπορία καυσίμων, ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής από τον Άρειο Πάγο. Μεταξύ των αποφάσεων αυτών βρίσκεται και αυτή που σχετίζεται με τον πλοιοκτήτη του «Αγία Ζώνη ΙΙ», Θόδωρο Κουντούρη.

Υπενθυμίζεται πως ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός του «ΛΑΣΣΑΙΑ» που έκανε απάντληση καυσίμων από το βυθισμένο «Αγία Ζώνη», συνελήφθησαν χθες, Τετάρτη για λαθρεμπόριο καυσίμων, με την εισαγγελία Πειραιά να τους ασκεί δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας, ο Π. Κουρουμπλής έδωσε εντολή για τη διενέργεια έκτακτων επιθεωρήσεων πλοίων. Η εντολή Κουρουμπλή αφορά σε δεξαμενόπλοια με ελληνική σημαία, τα οποία εκτελούν δρομολόγια εντός της χώρας.

Η εν λόγω επιθεώρηση αφορά σε όλους τους τομείς, όπως τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας.

Παράλληλα, ο κ. Κουρουμπλής, σε συνέντευξή του στον «Αlpha 989», υπογράμμισε πως ζήτησε να παρέμβει ο Άρειος Πάγος ώστε να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχει δοθεί εντολή στο λιμενικό να ξεφορτωθεί στα ΕΛΠΕ το φορτίο του άλλου πλοίου που έκανε την άντληση από το δεξαμενόπλοιο και βρέθηκε να έχει παράνομο φορτίο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την πετρελαιοκηλίδα, ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε πως «κάθε μέρα βελτιώνεται η κατάσταση», ενώ αναφορικά με τις αποζημιώσεις, τόνισε ότι «υπάρχει διεθνής οργανισμός κεφαλαίου, του οποίου η Ελλάδα είναι μέλος και αυτό θα το αξιοποιήσουμε».

Τέλος, ο υπουργός Ναυτιλίας ζήτησε ξανά συγγνώμη σχετικά με το επεισόδιο που σημειώθηκε στη Βουλή, ανάμεσα σε συνεργάτιδά του και τον πρόεδρο της ΝΔ.

Υπουργείο Ναυτιλίας: Άθλια συκοφαντία το δημοσίευμα της ιστοσελίδας parapolitika.gr

«Ο οχετός της αντιπολίτευσης δεν έχει τέλος. Αφού έπεσε στο κενό η απόπειρα σπίλωσης του ονόματος Κουρουμπλή με βάση τις ενέργειες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, γύρω από το Ναυάγιο του Αγία Ζώνη 2, επιστρατεύτηκαν νέες, δημοσιογραφικού τύπου αθλιότητες και αλητείες, περί δήθεν εκβιασμού του πρωθυπουργού από τον Υπουργό Ναυτιλίας.

Πρόκειται για ψεύτικο και φανταστικό δημοσίευμα όπως τα παραμύθια της Χαλιμάς. «Η σχέση μου με τον Αλέξη Τσίπρα είναι διάφανη και η πορεία μας κοινή, με στόχο να βγει η χώρα από τη μέγγενη των δανειστών και των εκβιαστών και να καταργηθούν οι ανισότητες στην ελληνική κοινωνία. Μια τέτοια σχέση καμία λάσπη δεν την αγγίζει».

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποτελεί κοινή συκοφαντία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης