Περίπου 4 χλμ. καταλαμβάνουν οι 754 θέσεις δωρεάν και μόνιμης στάθμευσης που έχουν παραχωρηθεί από το δήμο Θεσσαλονίκης σε ιδιώτες, αλλά και φορείς, όπως υπηρεσίες, ιερούς ναούς, μέσα ενημέρωσης, προξενεία και ξενοδοχεία. Την ίδια ώρα, σε 110 ανέρχονται οι θέσεις φορτοεκφορτώσεων που έχουν οριστεί στο κέντρο της πόλης.

Το σύνολο των θέσεων αυτών, η πραγματική αναγκαιότητά τους και η πιθανή τους κατάργηση επανεξετάζονται από την αρμόδια αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων του δήμου. «Στόχος μας είναι να δούμε τις θέσεις αυτές μία μία και να τις αποτυπώσουμε ακόμη και με τοπογραφικά διαγράμματα. Η αναγκαιότητα κάποιων είναι υπό διερεύνηση, σε καμία περίπτωση όμως δε θα πάμε στο άλλο άκρο, δηλαδή στην πλήρη κατάργησή τους», επισημαίνει ο αντιδήμαρχος, Ανδρέας Κουράκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε εξέλιξη άλλωστε βρίσκεται σχετική έρευνα της αρμόδιας ομάδας της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που αναμένεται να κάνει την τελική της εισήγηση σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις του οργάνου, ενδεχομένως και την ερχόμενη Τρίτη.

Πηγή:aggelioforos

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης