Επανέλεγχο των συμβάσεων με το Δημόσιο εξήγγειλε ο Καστανίδης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011, 14:03
Επανέλεγχο των συμβάσεων με το Δημόσιο εξήγγειλε ο Καστανίδης
Επανέλεγχο όλων των συμβάσεων του Δημοσίου που δεν έχουν υπογραφεί - μεταξύ των οποίων και αυτών με τη Siemens - ανακοίνωσε ο σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο υπουργός είπε ότι οι συμβάσεις θα ελεγχθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Με βάση μια τροπολογία που κατατίθεται αυτές τις μέρες δίνεται το δικαίωμα εντός δύο μηνών να ελεγχθούν εκ νέου από 7μελή σύνθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου όλες οι συμβάσεις του Δημοσίου, οι οποίες δεν έχουν υπογραφεί, αλλά έχουν φτάσει στο επίπεδο του αναδόχου. Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος, θα είναι έτοιμη η νομική βάση, είπε ο κ. Καστανίδης, ώστε να γίνουν όλες οι νομικές κινήσεις για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον υπουργό, όλες οι αξιώσεις θα εκδηλωθούν ταυτόχρονα και όχι αποσπασματικά. Ο υπουργός πήρε αποστάσεις και από τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την τήρηση του αυτοφώρου στην περίπτωση της φοροδιαφυγής, λέγοντας πως «οφείλουμε όλοι να συνδράμουμε το Υπουργείο Οικονομικών στην πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα θεσμοθετήσει ενάντια στις δογματικές αρχές της νομολογίας και της νομοθεσίας».

Στο θέμα των απεργιών στα Μ.Μ.Μ., ο κ. Καστανίδης έκανε λόγο για στρατηγικό εκβιασμό των συνδικαλιστών, τονίζοντας ότι πρέπει να τηρούνται οι νόμοι, αλλά πρέπει να υπάρχει και αντιστοιχία ανάμεσα στην πιστή αυστηρή εφαρμογή τους και τη δύσκολη κοινωνική πραγματικότητα. Είπε χαρακτηριστικά ότι: «Είναι άλλο οι συνδικαλιστές, που λόγω της ιδιότητας έχουν τη δυνατότητα στρατηγικού εκβιασμού, και άλλο ο συνταξιούχος ή ο εργαζόμενος».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011, 16:42