Την ώρα που υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας αναλαμβάνει ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παν. Πικραμμένος, με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επανέρχεται στο θέμα της μείωσης των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, με την επίκληση αυτή τη φορά του ψηφίσματος συμπαράστασης που εξέδωσαν οι ευρωπαίοι συνάδελφοί τους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών στο Άμστερνταμ τάχθηκε κατά της μείωσης των αποδοχών των ελλήνων δικαστικών λειτουργών, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα παραβίαζε τις διεθνείς και ευρωπαϊκές αρχές με το επιχείρημα ότι «οι αποδοχές των δικαστών πρέπει να είναι ανάλογες με το επάγγελμά τους και τις ευθύνες που αναλαμβάνουν, να είναι επαρκείς για να τους προστατεύουν από τις αντιπαροχές και πιέσεις που στοχεύουν στον επηρεασμό των αποφάσεών τους και γενικότερα της συμπεριφοράς τους εντός της δικαιοδοσίας τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μοναδική εξαίρεση στο κλίμα συμπαράστασης προς τους Έλληνες δικαστές αποτέλεσε η στάση της γερμανικής Αντιπροσωπίας που αρνήθηκε να προσφέρει στήριξη στο αίτημά τους και να συνυπογράψει το ψήφισμα. Τις επόμενες ημέρες πάντως η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών προτίθεται ν’ αποστείλει επιστολές διαμαρτυρίας και στήριξης των θέσεών των Ελλήνων συναδέλφων τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε όλα τα θεσμικά όργανα μεταξύ των οποίων και στον πρωθυπουργό της Ελλάδος. Δεν αποκλείεται μάλιστα παραλήπτης των επιστολών αυτών να συμπέσει και να είναι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός και μέχρι χθες πρόεδρος του ΣτΕ Παν. Πικραμμένος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης