Επανέρχονται τα φωτοβολταϊκά στέγης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012, 20:13
Επανέρχονται τα φωτοβολταϊκά στέγης
Σε άρση της απαγόρευσης υποβολής αιτήσεων για την εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες, προχώρησε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ΡΑΕ προχώρησε στην απόφαση λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και λαμβάνοντας υπόψη την ενίσχυση του οικογενειακού προϋπολογισμού μέσω του Ειδικού Προγράμματος Στεγών.

Η ΡΑΕ για τη λήψη της απόφασης αυτής ζήτησε επικαιροποιημένες πληροφορίες από το Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ) όσον αφορά στις αιτήσεις στην Πελοπόννησο και έκρινε πως η μικρή ισχύς και διασπορά των φωτοβολταϊκών συστημάτων του Ειδικού Προγράμματος δεν επηρεάζουν το επίπεδο κορεσμού του τοπικού δικτύου.

Επίσης, ο Σύνδεσμος Εταιριών Παραγωγής Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) με επιστολή προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ζήτησε να δίνεται η δυνατότητα σε επενδυτές φωτοβολταϊκών που είχαν υποβάλει αιτήσεις για χορήγηση προσφοράς σύνδεσης οι οποίες δεν είχαν απαντηθεί μέχρι τις 10/8/12 (οπότε και επιβλήθηκε η αναστολή υποβολής νέων αιτήσεων), να δηλώσουν την ανάκληση των δηλώσεών τους με ταυτόχρονη επιστροφή του χρηματικού παραβόλου που είχαν καταβάλλει με την αίτηση.

Όπως τονίζει ο ΣΠΕΦ, οι προκαταβολές έχουν καταβληθεί από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για την εξέταση των αιτημάτων τους η οποία όμως δεν έγινε ποτέ, δεδομένου ότι δεν υπήρξε για μεγάλο αριθμό εξ αυτών καμία απάντηση.

Επιμέλεια: Αννίτα Τριανταφυλλοπούλου

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012, 20:16