Bίντεο – φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή δυνάμεων των ΜΑΤ πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στον Βοτανικό, στο σημείο όπου θα ανεγερθεί το μουσουλμανικό τέμενος της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαδηλωτές φέρονται να εμφανίζονταν ως μέλη του «Συλλόγου Εφέδρων Πολιτών Οπλιτών» και είχαν καταλάβει τον χώρο της πρώην βάσης του Πολεμικού Ναυτικού, λέγοντας πως επρόκειτο για κέντρο στέγασης «αποκλειστικά για Έλληνες αστέγους»Η επιχείρηση έγινε προκειμένου να απομακρυνθούν καταληψίες, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την ανέγερση του τεμένους στον χώρο που ανήκει στον Δήμο Αθηναίων.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ πραγματοποίησαν έφοδο περί τις 06.00 το πρωί και ακολούθως προσήγαγαν τους 15-20 καταληψίες, οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο εδώ και μέρες.

Οι διαδηλωτές φέρονται να εμφανίζονταν ως μέλη του «Συλλόγου Εφέδρων Πολιτών Οπλιτών» και είχαν καταλάβει τον χώρο της πρώην βάσης του Πολεμικού Ναυτικού, λέγοντας πως επρόκειτο για κέντρο στέγασης «αποκλειστικά για Έλληνες αστέγους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την κατάληψη είχαν επικροτήσει η Χρυσή Αυγή και ομάδες ακροδεξιών που διαμαρτύρονταν για την ανέγερση του τζαμιού. Μάλιστα, στον χώρο μετέβησαν σήμερα οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ πρόσφατα είχαν πραγματοποιηθεί δύο συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής σε περιοχή πέριξ του χώρου της κατάληψης, με τελευταία αυτή της Κυριακής 30 Οκτωβρίου, κατά την οποία μίλησε ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΚΕ είχαν εκδώσει ανακοινώσεις, στις οποίες ζητούσαν την όσο το δυνατόν γρηγορότερη απομάκρυνση των καταληψιών.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης