Έπεσαν οι πρώτες καμπάνες σε υπαλλήλους του δήμου Δελφών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017, 16:04
Έπεσαν οι πρώτες καμπάνες σε υπαλλήλους του δήμου Δελφών
Έπεσαν οι πρώτες καμπάνες από το τριμελές πλημμελειοδικείο Άμφισσας σε υπαλλήλους του δήμου Δελφών σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση που αφορά στο πόρισμα που συνέταξαν οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης μετά από επιτόπιους ελέγχους στον δήμο.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, παρευρέθησαν στο δικαστήριο της Άμφισσας, κατηγορούμενοι , οι Παρασκευάς Βαγγελιάς, Λουκάς Μαργώνης, Δαμιανός Μουτσέλης, ο πρώην αντιδήμαρχος Ευστάθιος Μαντζώρος και ο πρώην δήμαρχος Δελφών, Νικόλαος Φουσέκης. Το κατηγορητήριο που συνέταξε η αντιεισαγγελέας πρωτοδικών Αλεξάνδρα Γκαμηλιάρη, αφορούσε σε α)παράβαση καθήκοντος δι’ενέργειας και δια παραλείψεως τελούμενη, β) σε άμεση συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος δι’ ενέργειας, και γ) σε ψευδή βεβαίωση. Στα αναγνωστέα έγγραφα του κατηγορητηρίου μεταξύ άλλων εκτός από το πόρισμα του Σ.Ε.Ε.Δ. υπήρχε και η αναφορά – καταγγελία του επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες στο Προσκήνιο», Παναγιώτη Μέγκου.

Πρόκειται ουσιαστικά για υπόθεση που αφορούσε – όπως αναφέρουν στο πόρισμά τους οι επιθεωρητές – στην απώλεια δημοτικών παροπλισμένων οχημάτων της Ιτέας, τα οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο , τα πήραν οι ρομά προκειμένου να τα μεταπουλήσουν για παλιοσίδερα.

Το δικαστήριο με εισαγγελέα τον κ.  Κωνσταντίνο Πέτσα και πρόεδρο τον κ. Ηλία Κοντογιάννη καταδίκασε πρωτόδικα σε 6 μήνες φυλάκιση τους Παρασκευά Βαγγελιά και Λουκά Μαργώνη, ενώ αθώωσε τους υπόλοιπους τρεις.

Υπενθυμίζεται πως στις 7 Νοεμβρίου, στο εδώλιο θα καθίσουν ξανά οι Ευστάθιος Μαντζώρος και Δαμιανός Μουτσέλης σύμφωνα με άλλο κατηγορητήριο το οποίο έχει συνταχθεί βάσει του πορίσματος των Επιθεωρητών αλλά για άλλα αδικήματα τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων και σε κατανάλωση καυσίμων και διαταγές πορείας των υπηρεσιακών αυτοκινήτων του δήμου.

Κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση είναι ακόμα ο Ευθύμιος Κοντογιώργος, ο πρώην αντιδήμαρχος Αθανάσιος Μανανάς,ο Νικόλαος Κοντογιάννης και ο Σπυρίδων Μπαρλιάκος.

Υπενθυμίζεται ακόμα πως στον Δαμιανό Μουτσέλη, τον Ευθύμιο Κοντογιώργο και τον Παρασκευά Βαγγελία, έχει επιβληθεί ήδη πειθαρχική ποινή (επιβολή προστίμου επί αποδοχών 10 ημερών),μετά τη σύνταξη του πορίσματος των Επιθεωρητών, από την Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Δελφών, ενώ στον Λουκά Μαργώνη έγγραφη επίπληξη. Για τις πειθαρχικές αυτές ποινές έχει ήδη εκφράσει την ένστασή του κάνοντας λόγο για επιεικείς ποινές ο πρώην γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής. Σχετικά με τον Αθανάσιο Μανανά, του έχει επιβληθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας, ποινή 20 ημερών αργίας.

Το zougla.gr παρακολουθεί στενά την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης αφού έχει δημοσιεύσει εκτενή ρεπορτάζ για ατασθαλίες στον Δήμο Δελφών.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017, 21:48