Έπεσαν πρόστιμα χιλιάδων ευρώ για συνωστισμό σε γαμήλια γλέντια στην ορεινή Ξάνθη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020, 16:15
Έπεσαν πρόστιμα χιλιάδων ευρώ για συνωστισμό σε γαμήλια γλέντια στην ορεινή Ξάνθη

Δύο τσουχτερά πρόστιμα πολλών χιλιάδων ευρώ επέβαλε η Αστυνομία στην ορεινή Ξάνθη, για «συνωστισμό» σε γαμήλια γλέντια. 

Η πρώτη καμπάνα αφορά τον οικισμό του Εχίνου – ο οποίος είχε τεθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα σε καθεστώς ολικής καραντίνας –  όπου η Αστυνομία επέβαλε πρόστιμο άνω των 15.000 ευρώ σε διοργανωτή γάμου (συγγενικό πρόσωπο των νεόνυμφων) καθώς διαπιστώθηκε πως στο γλέντι βρίσκονταν επιπλέον 100 άτομα από το επιτρεπόμενο όριο. Στη δεύτερη περίπτωση που απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες τις Αστυνομικές Αρχές της Ξάνθης, βεβαιώθηκε και νέο πρόστιμο σε γάμο στην ορεινή ζώνη, για αντίστοιχες παραβάσεις. Συνολικά πρόκειται για τσουχτερά πρόστιμα πολλών χιλιάδων ευρώ τα οποία καλούνται πλέον να πληρώσουν οι διοργανωτές των γαμήλιων εκδηλώσεων.

Αντίστοιχες εικόνες καταγράφονται σε διάφορες περιοχές της ορεινής Ξάνθης, όπως σε οικισμούς μέσα στην πόλη όπου κατοικούν Ρομά και στο Δροσερό.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια πως την ίδια στιγμή τελούνται γάμοι στον Εχίνο όπου ακολουθούνται κατά γράμμα οι σχετικές οδηγίες και τα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού, με τον προβλεπόμενο αριθμό καλεσμένων αλλά και τις σχετικές αποστάσεις ασφαλείας.

Εκατοντάδες πρόστιμα για μάσκα 

Την ίδια στιγμή εντατικοί είναι οι έλεγχοι για την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στην Ξάνθη και ευρύτερα στην ΑΜΘ καθώς και για το εάν τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας στα καταστήματα, ενώ έχουν επιβληθεί δεκάδες πρόστιμα για αντίστοιχες παραβάσεις.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το διάστημα της πρώτης εβδομάδας εφαρμογής των μέτρων, βεβαιώθηκαν συνολικά 147 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, σε Ξάνθη, Κομοτηνή, Δράμα, Καβάλα και Έβρο.

Το σαφάρι ελέγχων από πλευράς της Αστυνομίας είναι έντονο σε καθημερινή βάση, καθώς σε επίπεδο Περιφέρειας ο αριθμός των προστίμων είναι διψήφιος κάθε μέρα. Στην Ξάνθη, οι Αρχές επιδίδονται σε αντίστοιχους αιφνιδιαστικούς ελέγχους και όταν εντοπίζονται πολίτες χωρίς μάσκες ή όταν δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, τότε επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα.

Πηγή: XanthiNea.gr

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020, 16:15