Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα για τη «μαύρη» εργασία

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013, 21:16
Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα για τη «μαύρη» εργασία
Τα πρώτα στοιχεία από τους έλεγχους που ξεκίνησαν την Κυριακή για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εργασίας.

Διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 102 επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα και εντοπίσθηκαν 29 μη δηλωμένοι εργαζόμενοι. Από τις εταιρείες που ελέγχθηκαν περίπου οι μισές (50 τον αριθμό) βρίσκονται στην Αττική, όπου εντοπίστηκαν δέκα άνθρωποι που εργάζονταν υπό «μαύρο» καθεστώς.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο τονίζει ότι «μετά την επιβολή των πρώτων υψηλών και επιτόπιων προστίμων για περιπτώσεις αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, έγινε πλέον κατανοητό σε όλους και ιδιαίτερα στους εργοδότες, που παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των τελευταίων ημερών δεν συμμορφώθηκαν, ότι οι ελεγκτικές υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας δεν αστειεύονται».

«Οι εντατικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο της νέας αυστηρής αντιμετώπισης της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, θα συνεχιστούν αδιάλειπτα σε όλη την επικράτεια και καθ' όλη τη διάρκεια του έτους» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως το πρόστιμο για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο ανέρχεται σε 10.550 ευρώ.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013, 21:21