Στα λευκά ντύθηκε ο Κένταυρος, στην ορεινή Ξάνθη, το απόγευμα της Δευτέρας με το πρώτο χιόνι να πέφτει για φέτος και τους κατοίκους να το υποδέχονται με ιδιαίτερη χαρά. 

Η χιονόπτωση ήταν αρκετή για να αρχίσουν να ασπρίζουν οι σκεπές των σπιτιών του ορεινού οικισμού, ενώ προς το παρόν δεν φαίνεται να είναι τόσο έντονη ώστε να δημιουργούνται προβλήματα στην κυκλοφορία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον αραιό χιόνι έπεσε και στις ορεινές περιοχές του βορείου Έβρου, ενώ ήδη από το πρωί χιόνιζε και στη γειτονική Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τα Καιρικά Νέα Θράκης, τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η χιονόπτωση από τη Βουλγαρία κατευθύνεται προς την περιοχή της Θράκης που αναμένεται να δει τις πρώτες νιφάδες χιονιού για φέτος. 

Μάλιστα, όπως αναφέρει και η ΕΜΥ στην πρόβλεψή της, φαινόμενα κατά τόπους έντονα με νεφώσεις, βροχές ή καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα θαλάσσιες-παραθαλάσσιες περιοχές της Θράκης και της Χαλκιδικής, όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Από το βράδυ σε περαιτέρω πτώση και κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός.

Δείτε εικόνες από το πρώτο χιόνι στην Ξάνθη:

 

Όπως φαίνεται στο video και τις φωτογραφίες που δημοσιεύουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι πρώτες νιφάδες για τον φετινό χειμώνα έπεσαν στον Έβρο και συγκεκριμένα στα ορεινά των περιοχών Ορεστιάδας, Σουφλίου και Διδυμοτείχου.

 

Πηγή: Evros-news.gr,XanthiNea

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης