Επέστρεψε ο υδάτινος «εφιάλτης» στον Έβρο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015, 12:41
Επέστρεψε ο υδάτινος «εφιάλτης» στον Έβρο
Ο υδάτινος «εφιάλτης» επέστρεψε στον Έβρο μετά και το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή, με δεκάδες στρέμματα γης να πλημμυρίζουν για ακόμη μια φορά.

Πρόκειται για καλλιέργειες, κυρίως καλαμποκιού και βαμβακιού, στο Πύθιο οι οποίες καλύφθηκαν από μεγάλες ποσότητες νερού, καθώς ανέβηκε η στάθμη του ποταμού στην περιοχή και ξεχείλισε λόγω των σπασμένων αναχωμάτων, τα οποία δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμη από τις καταστροφές που υπέστησαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση καθώς μόλις πριν από μερικές εβδομάδες κατάφεραν να προσεγγίσουν ξανά τα χωράφια τους και να τα καλλιεργήσουν, μιας και παρέμεναν πλημμυρισμένα από τις μεγάλες ποσότητες νερού που δέχθηκαν τον χειμώνα που πέρασε. Αντικρίζοντας την καταστροφή δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους, με τα σπαρτά τους να είχαν ήδη αναπτυχθεί, ενώ πλέον αποτελεί ζητούμενο για τους ίδιους το εάν και πότε θα αποζημιωθούν και για αυτή την καταστροφή.

Στο σημείο της καταστροφής βρέθηκε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης επιθεωρώντας τις ζημιές και συνομιλώντας με τους απελπισμένους παραγωγούς. Όπως είναι γνωστό τα αναχώματα που καταστράφηκαν τον χειμώνα από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν τον Έβρο, συνολικά, μέχρι και σήμερα δεν έχουν αποκατασταθεί με την Περιφέρεια να αποδίδει την ολιγωρία σε γραφειοκρατικά προβλήματα που έχουν ανακύψει. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, όσο δεν προχωρούν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης των αναχωμάτων ο κίνδυνος για την περιοχή παραμένει ενώ οι εν λόγω εργασίες απαιτούν χρόνο κάτι που προκαλεί περαιτέρω ανησυχία για τον χειμώνα που έρχεται.


Πηγή: thrakitoday.com

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015, 12:42