Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, έπειτα από απουσία πολλών ημερών, επανήλθε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, όπου κάθεται με τους άλλους συγκατηγορουμένους του – μεταξύ των οποίων είναι η σύζυγός του και η κόρη του – για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Στο βήμα του μάρτυρα βρίσκεται η πρώην σύζυγος του εξάδελφου του Νίκου Ζήγρα, Σόνα Λεοντοπούλου, η οποία περιγράφοντας την προσωπικότητα του κατηγορουμένου (Ν. Ζήγρα) είπε χαρακτηριστικά: «Ο άνθρωπος αυτός ήταν τόσο σκοτεινός, που τρομάζω όταν πάω τη σκέψη μου προς τα πίσω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μάρτυρας τόνισε πως ουδέποτε έλεγε κάτι ο Νίκος Ζήγρας για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, με τον οποίο πιστεύει ότι είχε άμεση σχέση, αφού στις εκδηλώσεις που έκανε ο πρώην υπουργός στη Θεσσαλονίκη τα χρήματα τα πλήρωνε πάντα ο Νίκος Ζήγρας.

«Όταν έχει τα οικονομικά του Άκη Τσοχατζόπουλου και τα χειρίζεται, δεν το κάνει μόνο σε μία ταβέρνα ή σε ένα εστιατόριο… Από τον Νίκο Ζήγρα δεν ξέφευγε τίποτα σε βάρος του κ. Τσοχατζόπουλου. Είχα την αίσθηση ότι ήταν όπως κάποιοι άνθρωποι που πηγαίνουν στη Λιβύη για να προστατέψουν κάποιον άλλο» είπε.

Αναφερόμενη στον πρώην σύζυγό της, η μάρτυρας δήλωσε ότι, μολονότι έκανε πολλά έξοδα, θα τον χαρακτήριζε τσιγκούνη και ότι δεν είχε φίλους, δεν έλεγε καλή κουβέντα για άνθρωπο, ενώ ήθελε να έχει τον απόλυτο έλεγχο μην επιτρέποντας ακόμη και στην ίδια να έχει επαφές, ακόμη και με συγγενικά της πρόσωπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για τον Κύπριο πρώην υπουργό Ντίνο Μιχαηλίδη, όταν ρωτήθηκε η μάρτυρας, είπε ότι τον είχε γνωρίσει σε ένα γεύμα στην Κύπρο αλλά και στην Αθήνα, όπου τον επισκέφθηκαν σε νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης