Στην Αθήνα κατέφθασε το μεσημέρι του Σαββάτου, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, ο 55χρονος δάσκαλος, Θανάσης Λερούνης, ο οποίος απήχθη από τους Ταλιμπάν στη μεθόριο Πακιστάν – Αφγανιστάν και κρατήθηκε όμηρος επί επτά μήνες.

Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο κ. Λερούνης, εμφανώς συγκινημένος και ανακουφισμένος για τη λήξη της περιπέτειάς του, ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι πολύ χαρούμενος που πατάω ελληνικό έδαφος μετά από μήνες. Ένα μεγάλο συγγνώμη για την αναστάτωση και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους στο Πακιστάν, στην ελληνική κυβέρνηση και στο προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, που έδρασε ως άνθρωπος και όχι ως πολιτικός», είπε ο Έλληνας εκπαιδευτικός, ο οποίος επί 15 χρόνια ζούσε κοντά στη φυλή των Καλάς, προσπαθώντας να διασώσει τον πολιτισμό και τη γλώσσα τους.

Ο κ. Λερούνης ευχαρίστησε επίσης τον κ. Δόλλη, ειδικό απεσταλμένο του πρωθυπουργού, και τον Έλληνα πρέσβη στο Ισλαμαμπάντ, κ. Μαυροειδή, οι οποίοι τον συνόδευσαν με την πτήση 472 του Κατάρ. Ευχαρίστησε ακόμη τους Έλληνες πολίτες που συμπαραστάθηκαν στο πρόβλημά του.

Όπως είπε ο κ. Δόλλης, «κανένα αντάλλαγμα δεν δόθηκε στους Ταλιμπάν». Σε ερώτηση για το εάν θα επέστρεφε στη φυλή των Καλάς, ο κ. Λερούνης απάντησε ότι «με την υποστήριξη της ελληνικής και της πακιστανικής κυβέρνησης κάποια στιγμή θα ήθελα να επιστρέψω και να συνεχίσω το έργο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Στην ελληνική πρεσβεία του Ισλαμαμπάντ ο Λερούνης, 9 Απριλίου 2010, 12:30

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης