Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης, Νίκος Χριστοφάκης

Στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν γύρω στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας μαθητικοί και φοιτητικοί σύλλογοι εν όψει της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα σαν σήμερα, 6 Δεκεμβρίου 2008. Οι μαθητές, με κεντρικό σύνθημα «Το κίνημα θα πει την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη», πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα. Στην πορεία έλαβαν μέρος και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλειστή ήταν η Πανεπιστημίου, όπως και η Σταδίου, από τις 12:30 το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ δόθηκαν εκ νέου στην κυκλοφορία περίπου στις 15:00.

Εν τω μεταξύ, οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν από νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν ελέγχους σε μαθητές και στη συνέχεια προέβησαν σε προσαγωγές επειδή δεν είχαν μαζί τους την ταυτότητά τους.

Η Αστυνομία είχε εντολή να κινείται διακριτικά στα σημεία όπου είχαν εξαγγελθεί οι αναμενόμενες πορείες και να παρέμβουν μόνο σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από την Αθήνα, συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στον Βόλο, στα Γιάννενα, στην Ξάνθη και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την πορεία:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης