Ρεπορτάζ: Μίλλη Σιδέρη

Εξακολουθεί να μαίνεται ο εμφύλιος «πόλεμος» μεταξύ των απλήρωτων εργαζομένων και της Διοίκησης του πολύπαθου Γηροκομείου Αθηνών. Σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι οι οποίοι παραμένουν επί 19 μήνες απλήρωτοι, προχώρησαν σε τρίωρη στάση εργασίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σύλλογος Προσωπικού Ελεήμονος Εταιρείας Αθηνών  διαμαρτύρεται για την μη καταβολή δεδουλευμένων από το Σεπτέμβριο του 2010 και ζητά την άμεση καταβολή τους και επιστροφή του προσωπικού που έχει απολυθεί.

Επίσης απαιτεί την ανάκληση της απόφασης της Διοίκησης του Γηροκομείου για περικοπή του νοσοκομειακού επιδόματος και της υπαλληλικής αποζημίωσης στις τραπεζοκόμους και ζητά την ένταξη του ιδρύματος στις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας ώστε να χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες της προέδρου του συλλόγου κ. Ειρήνης Καβαθά και του κ. Ιωάννη Γουλή (νοσηλευτή) οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους βρίσκονται σε οικονομική εξαθλίωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται ότι το Γηροκομείο Αθηνών οδηγείται σε συρρίκνωση ή ακόμα και σε κατάργηση. Καταγγέλλουν ότι με ευθύνη της διοίκησης από τα εννέα κτίρια που υπάρχουν στον περίβολο σε λειτουργία βρίσκονται μόνο τα τέσσερα ενώ φιλοξενούνται 250 ηλικιωμένοι αριθμός που θα μπορούσε να είναι διπλάσιος.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για την αυταπάρνηση με την οποία εργάζεται νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, καθώς αν και απλήρωτοι εδώ και 18 μήνες παρέχουν στους τροφίμους υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους προηγούμενους μήνες απολύθηκαν 26 εργαζόμενοι ενώ σε διάστημα δύο χρόνων απολύθηκαν πάνω από 50. Επισημαίνεται ότι όσοι εργαζόμενοι προσέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους μηνύθηκαν από την Διοίκηση του Γηροκομείου!

Οι απλήρωτοι –επί 19 μήνες εργαζόμενοι- αποδίδουν ευθύνες και στην Πολιτεία καθώς μετά από σχετική προσφυγή που κατέθεσαν στον κ. Σγουρό εκείνος τους δήλωσε ότι είναι αναρμόδιος και τους παρέπεμψε στον Δήμο Αθηναίων. Με τη νομική υπηρεσία του Δήμου συναντήθηκαν πριν από περίπου ένα χρόνο αλλά έκτοτε περιμένουν απάντηση. Επιπλέον το Μάιο του 2011 ήρθαν σε επαφή με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείο Υγείας κ. Κατριβάνο ο οποίος δήλωσε και εκείνος –από την πλευρά του- αναρμόδιος.  

Τι απαντάει ο Προκόπιος Μπούμπας 

Στον αντίποδα ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβούλιου Αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μπούμπας, δήλωσε στη zougla.gr αισιόδοξος ότι σύντομα θα βρεθεί λύση στα προβλήματα των εργαζομένων κάνοντας λόγο για πώληση δύο ακινήτων που θα αποφέρουν στα ταμεία ποσά άνω των 2.000.000 ευρώ. Όπως είπε, η πώληση των ακινήτων κωλυσιεργεί για γραφειοκρατικούς λόγους καθώς απαιτείται ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα η οποία όμως δεν υπάρχει. Μάλιστα δήλωσε ότι ο χρόνος αποπληρωμής μέρους των δεδουλευμένων θα ξεκινήσει από τον ερχόμενο μήνα.

Ακούστε τις δηλώσεις του Αρχιμανδρίτη


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης