Απουσίαζε κατά την έναρξη της δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο συνήγορος υπεράσπισης του Γ. Ρουπακιά, Ε. Ρουμπέκας, με αποτέλεσμα η διαδικασία να ξεκινήσει με καθυστέρηση… δύο ωρών.

Με καθυστέρηση δύο ωρών ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής λόγω καθυστερημένης προσέλευσης του δικηγόρου του Γ. Ρουπακιά​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Φανερή ήταν η ενόχληση της προέδρου του δικαστηρίου η οποία του είπε με αυστηρό ύφος: «Δεν είναι δυνατόν 100 άνθρωποι να σας περιμένουμε τόσες ώρες, είναι αδιανόητο . Ή θα συνεννοηθείτε με τους συναδέλφους σας να σας αντικαθιστούν, όταν απουσιάζετε ή θα ορίσουμε εμείς έναν δεύτερο συνήγορο».


«Υπάρχει απροθυμία» απάντησε ο συνήγορος, αφού προηγουμένως ζήτησε συγνώμη, για να ακούσει την πρόεδρο να του δίνει περιθώριο λίγων ημερών για να αποφασίσει τι θα γίνει τελικά. Η 
διαδικασία διήρκεσε μόλις μία ώρα καθώς το δικαστήριο διέκοψε για αύριο, Τρίτη, στις 10.00 το πρωί, ζητώντας από τους συνηγόρους να φροντίσουν να πάρουν άδεια από τους δικηγορικούς συλλόγους στους οποίους ανήκουν για να παραστούν στη δίκη, παρά την αποχή που θα πραγματοποιήσει ο κλάδος τους από αύριο έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Διχάζει η αποχή των δικηγόρων

Το θέμα της αποχής των δικηγόρων, πάντως, φαίνεται ότι διχάζει τους συνηγόρους. Ήδη, παρατηρήθηκε διάσταση απόψεων μεταξύ τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Να αποφασίσουν οι συνάδελφοι κατά συνείδηση» πρότεινε η πολιτική αγωγή, δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς την πρόθεσή της να ζητήσει την εξαίρεσή της από την απόφαση του δικηγορικού κλάδου για αποχή. Οι συνήγοροι της οικογένειας Φύσσα δήλωσαν ότι έχουν, ήδη, ζητήσει άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο για να παραστούν στη δίκη, ενώ άλλη μια συνήγορος πολιτικής αγωγής ενημέρωσε το δικαστήριο πως έχει λάβει σχετική άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά.

«Το δικαστήριο πρέπει να συνεχίσει. Να αποταθείτε στον σύλλογο σας, να εκθέσετε τις ειδικές συνθήκες της δίκης και να ζητήσετε άδεια. Δεν μπορεί η να καθυστερεί αυτή η δίκη» είπε η πρόεδρος.

Συνήγορος πολιτικής αγωγής πρότεινε να οριστούν δυο νέες ημερομηνίες για να συνεδριάσει το δικαστήριο ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην αποχή.

Νέες καταγγελίες για περιστατικό βίας σε βάρος αυτόπτη μάρτυρα

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξετάστηκε από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής η αυτόπτης μάρτυρας στη δολοφονία του Π. Φύσσα Παναγιώτα Καραγιαννίδου, η κατάθεση της οποίας είχε διακοπεί την περασμένη εβδομάδα, λόγω του περιστατικού βίας που καταγγέλθηκε σε βάρος του συνηγόρου υπεράσπισης, Θ. Καρυδομμάτη.

Διάσταση απόψεων μεταξύ των συνηγόρων στο θέμα της αποχής των δικηγόρωνΟι συνήγοροι πολιτικής αγωγής πήραν εκ νέου τον λόγο για να καταγγείλουν -για μια ακόμη φορά- το επεισόδιο που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, στο περιθώριο της δίκης με εμπλεκόμενο τον συνήγορο υπεράσπισης, Θ.Καρυδομμάτη.

«Πρόκειται -όπως ανέφεραν- για σοβαρό περιστατικό σε βάρος αλλοδαπού δημοσιογράφου και γυναίκας από το ακροατήριο… Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Σκοπεύουν να παρεμποδίσουν την αποκάλυψη όλης της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης. Έχει ευθύνη και καθήκον το δικαστήριο να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την αποτροπή τους» τόνισαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης