Το πρόβλημα ρευστότητας των οδικών μεταφορέων και διαμεταφορέων και οι αρνητικές συνέπειες στη λειτουργία του κλάδου τέθηκαν στη χθεσινή συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι από την ΟΦΑΕ, το ΠΣΧΕΜ και το ΣΥΝΔΔΕ&L με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη.

Ο υπουργός, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΦΑΕ, κάλεσε σε έκτακτη συνάντηση τις ομοσπονδίες του κλάδου, με κύριο θέμα συζήτησης την αναμενόμενη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα καθορίζει τα έκτακτα μέτρα, σε ότι αφορά τις τραπεζικές συναλλαγές. Παράλληλα, αναγνώρισε ότι η σημασία των οδικών μεταφορών είναι ζωτικής σημασίας για το σύνολο της αγοράς και της εθνικής οικονομίας και για τον λόγο αυτό ζήτησε προτάσεις για την ομαλότερη δυνατή λειτουργία του κλάδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εξηγήσαμε πως τα προβλήματα ξεκινούν από τον εφοδιασμό με πετρέλαιο, την αδυναμία πληρωμής των διοδίων και των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Ενδεικτικά, αναφέραμε πως το κόστος για τα λειτουργικά έξοδα και μόνο ενός δρομολογίου μεταξύ Ελλάδας και Κεντρικής Ευρώπης, κυμαίνεται από 4.000 μέχρι 5.000 ευρώ, ποσό που δεν δύναται να καταβάλλει κανείς τοις μετρητοίς» σημειώνουν εκπρόσωποι της ΟΦΑΕ.

Επίσης, οι οδικοί μεταφορείς τόνισαν:

  • Τον υπαρκτό κίνδυνο ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των αλλοδαπών οχημάτων, έναντι των ελληνικών, κάτι το οποίο θα αποτελέσει και τη χαριστική βολή για τον κλάδο που μαστίζεται από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, εδώ και χρόνια.
  • Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν δεκάδες οδικοί μεταφορείς, οι οποίοι έχουν «εγκλωβιστεί» σε ξένες χώρες, καθώς δεν διαθέτουν, σε ρευστό, τα απαραίτητα χρήματα για να επιστρέψουν στις οικογένειές τους.

Τέλος, σύμφωνα με την ΟΦΑΕ, υπήρξε αισιοδοξία ότι η νέα ΠΝΠ θα είναι πιο ευέλικτη, διευκολύνοντας περισσότερες τραπεζικές συναλλαγές .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης