Επί τάπητος το κυκλοφοριακό των Ιωαννίνων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011, 23:38
Επί τάπητος το κυκλοφοριακό των Ιωαννίνων
Οι προτάσεις που περιλαμβάνονται στη δεύτερη φάση της επικαιροποίησης της κυκλοφοριακής μελέτης, παρουσιάστηκαν σε σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο Ιωαννίνων.

Τις βασικές αρχές της μελέτης και τις προτάσεις που περιλαμβάνει ανέλυσαν οι εκπρόσωποι της μελετητικής ομάδας και όπως ανέφερε ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, το βασικό ζητούμενο από μία τέτοια μελέτη, είναι να εξυπηρετηθεί η πλειοψηφία της πόλης. Να υπάρξουν δηλαδή κανόνες και λύσεις που θα ανταποκρίνονται στις περισσότερες ανάγκες της.

«Η Δημοτική Αρχή δεν έχει κανένα φόβο να υιοθετήσει οποιαδήποτε ριζοσπαστική λύση προταθεί. Αρκεί αυτή να δίνει λύση στο οξύτατο κυκλοφοριακό πρόβλημα και να δημιουργεί συνθήκες βιώσιμης πόλης», τόνισε ο κ. Φίλιος.

Οι βασικές αλλαγές που προτείνονται από τη μελέτη αφορούν την κυκλοφοριακή οργάνωση της πόλης, τις πεζοδρομήσεις, τη δημιουργία δικτύου μέσων μαζικής μεταφοράς, τους ποδηλατοδρόμους και τη στάθμευση.

Στην παρούσα φάση της μελέτης, πέραν των άλλων, προτείνονται οδοί ήπιας κυκλοφορίας, κυρίως στο τμήμα του κέντρου που δεν θα πεζοδρομηθεί και γεωμετρικές επεμβάσεις σε κόμβους όπου έχουν καταγραφεί πολλά ατυχήματα.

Επίσης προτείνεται η διαμόρφωση της οδού Πυρσινέλλα με τη δημιουργία κεντρικής νησίδας και τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων.

Στη μελέτη εξετάζεται ακόμη η βελτίωση της λειτουργικότητας της Κενάν Μεσαρέ, η διαμόρφωση της οδού Γράμμου, η κυκλοφοριακή λειτουργία του Κάστρου και η στάθμευση με επέκταση του συστήματος της ελεγχόμενης και με νέα πάρκινγκ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011, 23:40