Επίθεση με μολότοφ στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από "μασκοφόρους" - τραυματίστηκε αστυνομικός

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017, 17:30
Επίθεση με μολότοφ στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από "μασκοφόρους" - τραυματίστηκε αστυνομικός
Επίθεση με μολότοφ σημειώθηκε στις 17:10, έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, από ομάδα νεαρών (20-30 άτομα) που φορούσαν αποκριάτικες μάσκες. Από την επίθεση με 3-4 μολότοφ προκλήθηκαν ζημιές σε δύο σταθμευμένα οχήματα καθώς και στο τζάμι του κτηρίου του κυβερνώντος κόμματος. 

Από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που βρισκόταν στο σημείο.

Οι νεαροί έφθασαν στην πλατεία Κουμουνδούρου περπατώντας, από την πλευρά της οδού Πειραιώς. Οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο σημείο έσβησαν τις φωτιές που προκλήθηκαν πριν καταφθάσει η πυροσβεστική.

Οι νεαροί διέφυγαν, ενώ μετά από αστυνομικές αναζητήσεις προσήχθησαν 21 άτομα.

ΣΥΡΙΖΑ: Δολοφονική η επίθεση - δεν θα σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε τους αδύνατους


Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επίθεση αγνώστων με βόμβες μολότοφ, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην πλατεία Κουμουνδούρου:

"Η σημερινή δολοφονική επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πλήγμα κατά της Δημοκρατίας. Οι τραμπούκοι που δεν δίστασαν καν να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το λαϊκό κίνημα ούτε με οποιαδήποτε ιδεολογία. Πρόκειται για ανθρώπους του υποκόσμου, απόλυτα περιθωριοποιημένους.

Δ»εν πρόκειται να φοβηθούμε, δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτοι τον αγώνα μας απέναντι στη διαπλοκή, τα κάθε είδους συμφέροντα, για την υπεράσπιση των πιο αδύναμων".

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017, 19:12