Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Επίθεση από αγνώστους δέχτηκε λεωφορείο της αστυνομίας το βράδυ της Δευτέρας (λίγο πριν τις 21.00) στην Ομόνοια και στη συνέχεια το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Ζημιές έχουν υποστεί 4-5 αυτοκίνητα (συμβατικά και περιπολικά) καθώς και το λεωφορείο των πεζών περιπολιών

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για λεωφορείο το οποίο έκανε ελέγχους στην περιοχή, ανήκει στην ομάδα του σχεδίου αστυνόμευσης για το κέντρο της Αθήνας και ήταν σταθμευμένο στη συμβολή των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Βερανζέρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα των περίπου 50 ατόμων πλησίασε έπειτα το Αστυνομικό Τμήμα της Ομονοίας, που βρίσκεται επί της οδού Βερανζέρου και έριξε βόμβες μολότοφ αλλά και άλλα αντικείμενα. 

Οι άγνωστοι, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται από τις Αρχές. 

Από την επίθεση τέσσερις αστυνομικοί αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και διακομίστηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Πιο σοβαρή, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή του, κρίνεται η κατάσταση του οδηγού του λεωφορείου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ζημιές έχουν υποστεί 4-5 αυτοκίνητα (συμβατικά και περιπολικά) καθώς και το λεωφορείο των πεζών περιπολιών.

«Έχουμε ένα τμήμα που παραδόθηκε στις φλόγες ανυπεράσπιστο» δήλωσε για το συμβάν ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, κ. Ντούμας.

Δείτε τις δηλώσεις του στο zougla.gr

Πολίτης ο οποίος ήταν στο σημείο της επίθεσης ανέφερε μιλώντας στην κάμερα του zougla.gr: 
«Γύρω στις 21.00 ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και φωνές. Περίπου 100 άτομα πετούν ξύλα, μπουκάλια, μολότοφ στο Α.Τ.»

Δείτε όσα δήλωσε στο zougla.gr:

Δείτε video και φωτογραφίες από το σημείο της επίθεσης:

Αστυνομικές πηγές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η σημερινή επίθεση να σχετίζεται με το περιστατικό που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στην πλατεία Ομονοίας όπου ένα άτομο είχε ανέβει σε ένα γλυπτό θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθεί για τη συμπεριφορά αστυνομικών όταν κατήγγειλε την κλοπή του πορτοφολιού του.

Ο «Φώτης» σημειώνεται πως οδηγήθηκε σε ψυχιατρικό κατάστημα για εγκλεισμό.

Οι φωτογραφίες των τραυματισμένων αστυνομικών

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών με ανακοίνωση που εξέδωσε προανήγγειλε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίθεση στο Α.Τ. Ομόνοιας, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από τους τραυματίες αστυνομικούς.

Αναλυτικά:

«Όλοι αύριο (σ.σ. σήμερα) Τρίτη ώρα 12.00 στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας για την δολοφονική επίθεση εναντίον των συναδέλφων μας.

Ακόμα μια δολοφονική επίθεση από τους “γνωστούς και χαϊδεμένους” εναντίον συναδέλφων μας. Αλήθεια ποιος αγωνιστικός λόγος υποκίνησε αυτήν την ενέργεια; Η Ένωσή μας έχει καταγγείλει από καιρό την αποδόμηση υπημερεσιών που μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα. Η Ηγεσία απαντά με τη σύσταση πεζών περιπολιών τη χρησιμότητα των οποίων έχουμε από καιρό καταγγείλει. Δυστυχώς όμως οι συνάδελφοι της ανωτέρω υπηρεσίας δέχθηκαν το μένος των μπαχαλάκηδων και αλήθεια περιμένουμε να μας πουν οι ιθύνοντες με ποιον εξοπλισμό περίμεναν να τους αντιμετωπίσουν. H Ένωση Αθηνών αύριο (σ.σ. σήμερα) 16 Οκτωβρίου & ώρα 11:45 θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Α.Τ. Ομόνοιας όπου οι συνάδελφοί μας δέχθηκαν δολοφονική επίθεση. Ήταν η πρώτη “επιτυχημένη” μέρα της εμφανούς αστυνόμευσης, γι’ αυτό μάλλον σουλάτσαραν ανενόχλητοι όλοι αυτοί. Ήταν δίκαιο (οι πεζές) και έγινε πράξη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης