Επίθεση πραγματοποίησε σήμερα η συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» στα γραφεία της εταιρείας «Μεσόγειος Α.Ε.» στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε video από την επίθεση του Ρουβίκωνα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου «Athens Indymedia» ο Ρουβίκωνας αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το πρωί της Τρίτης 16 Απριλίου, σε ΧΥΤΑ στο Ληξούρι Κεφαλονιάς, ένας 38χρονος εργάτης της ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε σπεύδει να επιδιορθώσει βλάβη σε μηχάνημα του χώρου διαλογής απορριμμάτων. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας του, ο εργαζόμενος καταπλακώνεται από το μηχάνημα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του μετά από λίγα λεπτά. Συνάδελφοι του προσπάθησαν να το βοηθήσουν, κάλεσαν ασθενοφόρο αλλά ήταν ήδη αργά. Για ακόμα μία φορά οι εγκληματικές ελλείψεις στη συντήρηση μηχανημάτων εταιρειών «πρότυπο» όπως της ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε οδηγούν στην απώλεια ζωής εργάτη.

Τα όσα ακολούθησαν από πλευράς εταιρείας και ΜΜΕ είναι πλέον τόσο κοινότυπα και περιπαικτικά που μας εξοργίζουν ακόμα περισσότερο. Η εταιρεία υποστηρίζει πως οι συνθήκες του «ατυχήματος», της «κακιάς στιγμής» είναι αδιευκρίνιστες και έτσι παραμένουν ακόμα και εβδομάδες μετά το συμβάν. Τα ΜΜΕ χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τον «άτυχο άντρα» και η ζωή στον καπιταλισμό για την αστική τάξη και τα πολιτικά τσιράκια της συνεχίζεται. Όμως για τη δική μας τάξη η ζωή δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι, χάνοντας ανθρώπους δικούς μας μεροκαματιάρηδες επειδή η κάθε εταιρεία και Δημοτική Αρχή τους έχει ως αναλώσιμους, ως γρανάζια της μηχανής παραγωγής.

Ο Δήμος Κεφαλονιάς τα τελευταία χρόνια έχει αναθέσει στη ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε τη λειτουργία και τη συντήρηση του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων. Μία εταιρεία η οποία έχει αντίστοιχες εργολαβίες και αρμοδιότητες σε πολλά μέρη της Ελλάδος. Τα χρήματα τα οποία υποτίθεται πρέπει να καλύπτουν την ασφάλεια των εργατών και τη συντήρηση μηχανημάτων γίνονται πλεόνασμα κέρδους από τη συγκεκριμένη εταιρεία. Παράλληλα ο Δήμος νίπτει τας χείρας του και σφυρίζει αδιάφορα για τις τραγικές ελλείψεις.

Κάποιοι άνθρωποι αυτής της τάξης που παλεύει καθημερινά για τη συντήρηση και την επιβίωση της όμως δεν ξεχνάμε και δε συγχωρούμε. Δεν ξεχνάμε τους εργαζόμενους που τραυματίζονται και σκοτώνονται σε σταθερή βάση. Ο συγκεκριμένος κλάδος εργασίας αποτελεί έναν από του πλέον επικίνδυνους για τη σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτόν. Δεν ξεχνάμε το νεκρό οδηγό απορριμματοφόρου στη λεωφόρο ΝΑΤΟ τον περασμένο Νοέμβρη, τους δύο νεκρούς εργάτες της Τήνου που πέσαν με το απορριμματοφόρο στο γκρεμό εν ώρα εργασίας τον Απρίλιο του 2018 και όλους τους ανθρώπους οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν στα ΧΥΤΑ και στα απορριμματοφόρα. Δε συγχωρούμε τις εταιρείες και τις κρατικές υπηρεσίες που επέλεξαν και συνεχίζουν να επιλέγουν ως προτεραιότητα τη μεγιστοποίηση του ήδη υπάρχοντος κέρδους με συνέπεια τος τραγικές και επισφαλείς συνθήκες εργασίας για χιλιάδες εργάτες αυτής της χώρας.

Σήμερα 1η Μαΐου 2019, 133 χρόνια από την εργατική εξέγερση του Σικάγο, δικαιώματα που με αίμα αποκτήθηκαν τότε αλλά και τις επόμενες δεκαετίες καταρρέουν σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Η αστική τάξη δυνατότερη από ποτέ και με το τεχνολογικό της και το πολιτικό της οπλοστάσιο πιο γεμάτο από ποτέ, διεξάγει μια λυσσαλέα επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη και τα κεκτημένα της. Έτσι, έχει διαμορφώσει τις συνθήκες που καθιστούν πιο αναγκαία από ποτέ την ταξική αντίσταση μέσα από συλλογικούς εργατικούς αγώνες στους χώρους εργασίας και στους δρόμους. Επιλέξαμε να τιμήσουμε την Εργατική Πρωτομαγιά με το να επιτεθούμε στα κεντρικά της ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε στην οδό Αιόλου 67 στο Μοναστηράκι. Μία μικρή κίνηση στο πλαίσιο των ευρύτερων αγώνων, για να μη θρηνήσουμε ξανά ανθρώπους οι οποίοι παλεύαν για μερικά χρήματα, όπως θρηνούν πλέον τα τρία παιδιά και η γυναίκα του το 38χρονο πατέρα και σύζυγο τους που άφησε την τελευταία του πνοή στο ΧΥΤΑ Ληξουρίου.

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης