Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδραματίζουν ρόλο συλλογικού εξομολογητή. Απηχούν το κοινό αίσθημα και σκιαγραφούν τις αντιδράσεις του κόσμου απέναντι στα ζητήματα που θίγουν την κοινή λογική. Έτσι από την ώρα που το zougla.gr ανάρτησε την είδηση περί της ποινικής διώξεως κατά Μαρινάκη για τους τρεις τόνους ηρωίνη, στις 15.11 της Παρασκευής, το διαδίκτυο πήρε φωτιά.

Όμως όσο οι ώρες περνούσαν, ο κόσμος άρχισε να καταλαβαίνει πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Διαπιστωνόταν μία σχεδόν ενορχηστρωμένη «αφωνία» όσον αφορά στα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Η «αφωνία» αυτή δεν υποχώρησε ούτε και μετά τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων. Αντιθέτως, αυτό το κοινό αίσθημα ενισχύθηκε. Δεν ήταν άλλωστε μόνο η «αφωνία» των ΜΜΕ. Είναι και αυτή των πολιτικών και των παραγόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι άρχισε ένα νέο κύμα αναρτήσεων στα social media από τους πολίτες με στόχο πια όλους αυτούς που επιχειρούσαν να κάνουν «γαργάρα» την πρωτοφανή αυτή είδηση που δεν αφορά ένα πρόσωπο ή έναν εφοπλιστή αλλά αφορά κυρίως έναν τρόπο αντίληψης για το πώς πορεύεται αυτή η κοινωνία και το πώς λειτουργεί. Αυτό που όλοι έχουν διαπιστώσει αλλά κανείς δεν τολμά να το πει ξεκάθαρα. Πως λειτουργεί ο θεσμικός υπόκοσμος.

Ο λόγος λοιπόν στους απλούς πολίτες οι οποίοι μέσω των αναρτήσεων τους εξαπολύουν ένα δριμύ κατηγορώ σε όλους εκείνους που έμειναν «άφωνοι» και εξακολουθούν να κρύβονται πίσω από την «αφωνία» τους 24 ώρες με τη δημοσιοποίηση της ποινικής δίωξης κατά Μαρινάκη. 

Τα σχόλια δικά σας…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης