Απειλές, επιθέσεις και προπηλακισμούς μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Ξάνθης από μέλη της Χρυσής Αυγής καταγγέλλει η Τ.Ε. του ΚΚΕ Ξάνθης, η οποία παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το ζήτημα νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης στο Εργατικό Κέντρο.

Όπως ανέφερε ο κ. Ηλίας Αργυρόπουλος μέλος της ΚΝΕ Ξάνθης, όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη όταν στον χώρο του 1ου ΕΠΑΛ εντοπίστηκε υβριστικό σύνθημα προς τον Διευθυντή του Σχολείου, κ. Τερζόγλου, το οποίο έφερε την υπογραφή της ΚΝΕ χωρίς ωστόσο αυτό να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μάλιστα, ο ίδιος κατονομάζει μέλη της Χρυσής Αυγής ως υπεύθυνα για το συγκεκριμένο συμβάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Την Τετάρτη 23/10 έλαβε χώρα στο 1ο ΕΠΑΛ Ξάνθης προβοκατόρικη ενέργεια από μέλη της Χρυσής Αυγής ενάντια στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ. Συγκεκριμένα σε τοίχο του Σχολείου γράφτηκε υβριστικό σύνθημα προς τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Τερζόπουλο που σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει το περιεχόμενο της πάλης της ΚΝΕ και του ΚΚΕ» επισημαίνει ο κ. Αργυρόπουλος, εξηγώντας πως άμεσα μέλη της ΚΝΕ προχώρησαν σε εξόρμηση έξω από τον χώρο του Σχολείου ενημερώνοντας πως το ως άνω σύνθημα δεν έχει συνταχθεί από τους ίδιους.

«Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής το έκαναν αυτό. Δεν βάζουν τυχαία στο μάτι τους μαθητές και τους καθηγητές, φοβούνται επειδή σηκώνουν το κεφάλι. Οι Χρυσαυγίτες δεν σταμάτησαν σε αυτή την προβοκατόρική τους επίθεση, αλλά έπαιξαν πολύ καλά τον ρόλο τους σαν σωστοί φασίστες» τονίζει ο ίδιος, εξηγώντας πως ακολούθησαν απειλητικά, ανώνυμα, τηλεφωνήματα σε μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στην Ξάνθη.

«Ξεκίνησαν μια συντονισμένη προσπάθεια τρομοκράτησης, των μελών και των φίλων της ΚΝΕ και μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ με τραμπουκικές ενέργειες και απειλητικά τηλεφωνήματα. Ειπώθηκε ότι στόχος τους είναι η ΚΝΕ να μην ξαναπατήσει ποτέ στο ΕΠΑΛ», προσθέτει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά του ο Γραμματέας του ΠΑΜΕ στην Ξάνθη κ. Κώστας Βογιατζής, ανέφερε πως αντίστοιχες ενέργειες σημειώθηκαν και το πρωί της Τρίτης στο ίδιο Σχολείο με έναν μαθητή, μέλος του ΚΝΕ, να πέφτει θύμα προπηλακισμού. Όπως εξηγεί ο ίδιος, «την Τρίτη κλιμάκιο της Τ.Ε. του ΚΚΕ Ξάνθης έκανε πλατεία εξόρμηση στο 1ο ΕΠΑΛ. Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον διευθυντή τον κ. Τερζόγλου, του εκθέσαμε το πρόβλημα και μετά την απομάκρυνση των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μέλη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον γνωστό Χρυσαυγίτη της Ξάνθης προπηλάκισαν μαθητή μέλος της ΚΝΕ μέσα στο σχολείο».

Ακολούθως μέλη του ΚΚΕ Ξάνθης επισκέφτηκαν εκ νέου, μέσα στη μέρα, τον Διευθυντή του Σχολείου αναφέροντας το περιστατικό, με τον κ. Βογιατζή να τονίζει πως «η παρέμβασή μας ήταν άμεση. Πήγαμε και πάλι στον Διευθυντή του σχολείου αναφέραμε το γεγονός, αλλά πρέπει σε αυτή τη φάση που παίρνει όξυνση αυτό το κύκλωμα, δεν είναι τυχαίο που έχουν στο μάτι του ΚΚΕ και την ΚΝΕ, πρέπει να πάρουν θέση και οι καθηγητές όλης της Ξάνθης».

Μάλιστα ο ίδιος συμπλήρωσε πως «πρέπει να απομονωθεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή και να καταδικαστεί η δράση της. Είναι επικίνδυνοι, έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου με την άθλια εξίσωση των θυτών με τα θύματα».

Σε ανακοίνωσή της η Χ.Α. Ξάνθης αναφέρει για τις καταγγελίες πως «τον τελευταίο μήνα το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών δέχθηκε έναν ανελέητο πόλεμο λάσπης από το σύνολο των ΜΜ«Ε», καθώς και μια συντονισμένη αντισυνταγματική επίθεση από όλα τα συστημικά και δήθεν αντισυστημικά κόμματα του κοινοβουλίου. Λόγω του κλίματος αυτού, το ΚΚΕ Ξάνθης άρπαξε την ευκαιρία για να πετάξει λάσπη, κάνοντας λόγο για απειλές που δέχεται από μέλη του Κινήματός μας. Ως Λαϊκός Σύνδεσμος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δηλώνουμε απερίφραστα ότι ουδεμία σχέση έχουμε με τις αδιανόητες τερατολογίες που μας καταλογίζουν».

Πηγή: thrakitoday

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης