Στις θέσεις τους βρίσκονται από την Τετάρτη, σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, οι ναυαγοσώστες στις παραλίες του Δήμου Χανίων, καλύπτοντας τους χώρους που έχουν χαρακτηριστεί ως λουτρικές εγκαταστάσεις.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, έχουν ήδη επανδρωθεί τα υπάρχοντα ναυαγοσωστικά βάθρα του δήμου σε δεκαεννέα σημεία. Αυτά είναι: Παραλία Νέας Χώρας, Καλαθά, Σταυρού, Αγ. Ονουφρίου, Μαραθίου Λουτρακίου, Χρυσή Ακτή, Άγιοι Απόστολοι 1, Άγιοι Απόστολοι 2, Γλάρος στην ακτή μπροστά από το ξενοδοχείο «Κάλλιστον», Καλαμάκι, Καλαμάκι 2, Ρέμα Αγία Μαρίνα στην ακτή μπροστά από το ξενοδοχείο Santa Marina, Αγία Μαρίνα στην ακτή μπροστά από το ξενοδοχείο Αλεξάνδρα, Αγία Μαρίνα στην ακτή μπροστά από τα δύο beach bar, Αγία Μαρίνα στην ακτή μπροστά από την προβλήτα «Αλεξίπτωτα», Αγία Μαρίνα στην ακτή μπροστά από το ξενοδοχείο «Θάλασσα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοινώθηκε, τα βάθρα, στα οποία βρίσκονται κατ’ επάγγελμα ναυαγοσώστες, με πτυχίο σχολής αναγνωρισμένης από αρμόδια λιμενική αρχή και άδεια ναυαγοσώστη εν ισχύ, λειτουργούν καθημερινά από τις 10:30 το πρωί έως και τις 17:30 και εποπτεύουν συνολικό μήκος παραλίας 600 μέτρων (300 μέτρων εκατέρωθεν του βάθρου).

Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα επέμβασης και περιπολίας για όλη την έκταση της παραλίας του δήμου με κατάλληλο μηχανοκίνητο όχημα, ικανό για κίνηση εκτός δρόμου. Ο αναγκαίος εξοπλισμός των ναυαγοσωστών αποτελείται -μεταξύ άλλων- από αδιάβροχο φακό, κιάλια, ναυαγοσωστικό σωσίβιο, σανίδα διάσωσης και φορητό φαρμακείο.

Η δαπάνη για την επάνδρωση και τη λειτουργία των ναυαγοσωστικών πύργων καλύπτεται εξ ολοκλήρου από ίδια έσοδα του Δήμου Χανίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης