Με μία βαλίτσα γεμάτη… όνειρα οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών που αρίστευσαν και κατάφεραν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, περνώντας στις πρώτες σχολές της προτίμησής τους ξεκινούν το ταξίδι της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως οι ίδιοι εξιστορούν, μιλώντας στο zougla.gr η φετινή χρονιά ήταν γεμάτη απαιτήσεις και άγχος, όμως πλέον ατενίζουν το μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία.

Πρόκειται για νέα παιδιά, γεμάτα όρεξη για μάθηση τα οποία αποδεικνύουν ότι μία μικρή χώρα όπως η Ελλάδα, με όλα τα προβλήματα και τις κακουχίες που υφίσταται, μπορεί να αποτελέσει μία τεράστια μηχανή «παραγωγής» επιστημόνων με… καλά ακονισμένα μυαλά.

Μεταξύ άλλων, εξέφρασαν τα συναισθήματά τους για τις αποδόσεις τους, αποκάλυψαν τη συνταγή της επιτυχίας τους και αναφέρθηκαν στο ζήτημα του επαγγελματικού προσανατολισμού με γνώμονα τις χρηματικές απολαβές και την επαγγελματική αποκατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αριστούχοι

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον Στέφανο Σαμπατακάκη, ο οποίος πέρασε στην Ιατρική Αθηνών με 19.714 μόρια, καταλαμβάνοντας μία από τις πρώτες 10 θέσεις.

Ο Στέφανος, που αγαπά να αθλείται, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «οι θυσίες ήταν πολλές, σταμάτησα τον αθλητισμό αλλά το αποτέλεσμα με δικαίωσε».

Ακούστε τι δήλωσε μιλώντας στο zougla.gr:

O Γιώργος Βαμβακάς, το παιδί – φαινόμενο που… εξασφάλισε χωρίς φροντιστήριο 19.784 μόρια, κατάφερε να λάβει άνετα το «εισιτήριο» για τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και μάλιστα, όπως δηλώνει, χωρίς πολλές θυσίες.

«Δεν θυσίασα πολλά, έβγαινα μία φορά την εβδομάδα», τόνισε:

Ένας μελλοντικός του συνάδελφος, ο Δήμος Λόλας, συγκεντρώνοντας 19.312 μόρια πέτυχε και αυτός τον στόχο του, να εισαχθεί δηλαδή στη Σχολή Ηλεκτρολόγων του ΕΜΠ. O Δήμος, δήλωσε ότι δεν στερήθηκε πολλά ενώ μάλιστα ο σωστός προγραμματισμός του επέτρεπε να βγαίνει έξω και να διασκεδάζει κάθε σαββατοκύριακο.

Ακούστε τι είπε, μιλώντας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα:

Στη σχολή που τόσο ήθελε (σ.σ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών) και μάλιστα πρώτος πέρασε ο αριστούχος Γιάννης Ασμάνης από το 2ο Λύκειο Χίου, συγκεντρώνοντας 19.856 μόρια.

Ο Γιάννης Ασμάνης, σε δηλώσεις του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης σημείωσε ότι αυτό που τον «πεισμώνει» στην παρούσα φάση είναι να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Πανεπιστημίου. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους καθηγητές του.

Η Κέλλυ Δημητράκου, είναι μία ακόμη αριστούχος που κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Όπως μας ανέφερε, μετά από πολλούς κόπους και θυσίες κατάφερε να μπει στην πρώτη σχολή προτίμησής της (σ.σ. Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας Κέρκυρας), συγκεντρώνοντας 19.238 μόρια.

Βασικά κριτήρια για την επιλογή της συγκεκριμένης σχολής, την οποία επέλεξε σε μικρή ηλικία, ήταν η αγάπη της για τις ξένες γλώσσες αλλά και η επαγγελματική αποκατάσταση.

Τέλος, η Άννα Μαρία Ανδρεόλα πέρασε εύκολα στη Νομική Αθηνών, έχοντας συγκεντρώσει συνολικά 19.125 μόρια.

Ο δρόμος ωστόσο ήταν μακρύς και δύσβατος, όπως εξιστορεί η ίδια: «Έκανα μεγάλες θυσίες, είχα μειώσει στο ελάχιστο τις εξόδους και τον ύπνο μου», είπε χαρακτηριστικά.

Aκούστε τις δηλώσεις της:

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου – Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης