Σταδιακή επιδείνωση του καιρού από το μεσημέρι και από τα βόρεια με βροχές στα πεδινά, χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στο βόρειο τμήμα της χώρας, προβλέπει για σήμερα, Κυριακή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.). Μέχρι το βράδυ οι βροχές θα επεκταθούν στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, στα κεντρικά και βόρεια κυρίως τμήματα του Ιονίου και στο Αιγαίο, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και από το βράδυ τοπικά σχεδόν θυελλώδεις με τάσεις περαιτέρω ενίσχυσης τη νύχτα και στο Νότιο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς ισχυρούς. Σχεδόν μέτριοι νότιοι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στο Ιόνιο, στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς βορειοδυτικούς μέτριους μέχρι ισχυρούς.

Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και θα εξελιχθούν σε βροχές από το απόγευμα προβλέπονται για την Αττική. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Σαρωνικό και τον Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.

Νεφώσεις με βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι, χιόνια στα ορεινά και αργά το βράδυ στα ημιορεινά, με τα φαινόμενα να είναι κατά περιόδους έντονα, προβλέπει η Ε.Μ.Υ. στη Θεσσαλονίκη. Μετά τα μεσάνυχτα είναι πολύ πιθανό να χιονίσει για λίγο και σε τμήματα της πόλης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι με σημαντική ενίσχυση από αργά το βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης