«Επιδρομή» στα γραφεία της ΔΕΗ, που βρίσκονται στην οδό Δυρραχίου 89, στον Κολωνό, έκανε λίγα λεπτά μετά τις 8:30 ομάδα νεαρών αποτελούμενη από 25 περίπου άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νεαροί έσπασαν χτύπησαν με βαριοπούλες τα τζάμια των γραφείων και πέταξαν κόκκινες και μαύρες μπογιές, ενώ στη συνέχεια διασκορπίστηκαν από τα γύρω στενά προτού φτάσουν στο σημείο περιπολικά της αστυνομίας.

Διαφεύγοντας οι νεαροί πέταξαν φυλλάδια στο δρόμο όπου αναγράφεται το εξής: «Η ΔΕΗ ευθύνεται για την περαιτέρω οικονομικής μας αφαίμαξη και την υποτίμηση της ζωής μας. Για δεκάδες δολοφονημένους και εκατοντάδες σακατεμένους εργάτες για τη λεηλασία και την καταστροφή του περιβάλλοντος για τον κομμουνισμό και την αναρχία».

Μάλιστα, στο φυλλάδιο επικαλούνται τους«νεκρούς αγωνιστές» και αναφέρονται στον Λάμπρο Φούντα, που έπεσε νεκρός μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν: «O Λάμπρος Φούντας είναι ζωντανός δίπλα μας στον αγώνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για πράξη τρομοκρατίας κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος. Κατά δήλωσή του, ανάμεσα στους νεαρούς που εξαπέλυσαν την επίθεση ήταν και γυναίκες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης