Επικίνδυνο ψωμί από τη Βουλγαρία στην Ξάνθη

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014, 21:35
Επικίνδυνο ψωμί από τη Βουλγαρία στην Ξάνθη
Βουλγάρικο ψωμί, το οποίο περιέχει την καρκινογόνο ουσία σταχτίνη, η χρήση της οποίας έχει απαγορευτεί, περνά τα σύνορα και φτάνει στη χώρα, σύμφωνα με δημόσια καταγγελία του προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης, κ. Στέλιου Μωραΐτη. 

«Πεδίον δόξης λαμπρό, λοιπόν, για επιτήδειους μεσάζοντες, οι οποίοι πλουτίζουν «εισάγοντας» στη χώρα μας – δίχως παραστατικά – παράνομα προϊόντα: φάρμακα και είδη διατροφής, ακόμη και ψωμί (με μπόλικη «σταχτίνη» - καρκινογόνο ουσία) που πωλούν πόρτα – πόρτα στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης, αμφιβόλου ποιότητας και υγιεινής, οικιακές και ηλεκτρικές συσκευές κ.α. Τεχνίτες ή επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων ακόμη και γιατροί, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους έναντι ιδιαίτερα χαμηλού τιμήματος, χωρίς φυσικά να αποδίδουν φόρους στο Ελληνικό Δημόσιο αδιαφορώντας για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών που μπορεί να βλάψουν ακόμη και την υγεία των καταναλωτών», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε άρθρο του, που δημοσιεύτηκε στον Τύπο, ο πρόεδρος του ΕΒΕΞ

Ο κ. Μωραϊτης επανέλαβε για ακόμη μια φορά την ιδιαίτερα σοβαρή αυτή του καταγγελία, υπογραμμίζοντας πως αναμένει την αντίδραση των αρμόδιων φορέων.

«Είναι κάτι που το έχω καταγγείλει εδώ και καιρό. Το κατήγγειλα και στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης που είχαμε μια σύσκεψη όλα τα Επιμελητήρια. Υπάρχουν καταγγελίες σε μένα ότι τα ξημερώματα ξεφορτώνουν ψωμιά, πόρτα, πόρτα και νομίζω ότι πρέπει αυτές να ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες», τόνισε ο κ. Μωραΐτης, επισημαίνοντας πως αντίστοιχες καταγγελίες υπήρξαν και στη Δράμα, όπου έγιναν έλεγχοι και εντοπίστηκαν όντως ψωμιά τα οποία περιείχαν την απαγορευμένη και καρκινογόνα ουσία. Μάλιστα συμπλήρωσε πως «μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί για την περίπτωση της Ξάνθης». 

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημείωσε πως η εν λόγω ουσία αν και έχει απαγορευτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση εντοπίζεται ακόμη σε αποθέματα στη γειτονική χώρα, τα οποία περνούν από τα σύνορα και φτάνουν στην περιοχή. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Αρτοποιών Ξάνθης υποστήριξε πως δεν υπάρχει αρτοποιός στην Ξάνθη που να πουλά ψωμί από τη Βουλγαρία.

Πηγή: thrakitoday.gr

Επιμέλεια: Μανώλης Φουσκολαγουδάκης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014, 21:35