Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συζήτησαν σήμερα, Πέμπτη, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχαν, τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως έγινε γνωστό σε επίσημη ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Τουρκίας.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για ζητήματα περιφερειακού ενδιαφέροντος και για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ερντογάν, στην επικοινωνία του με την καγκελάριο Μέρκελ, δήλωσε ότι είναι υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο βάσει του Διεθνούς Δικαίου και του διαλόγου.

Επικοινωνία Ερντογάν – Σαρλ Μισέλ

Παράλληλα, στις 14.00 ώρα Βρυξελλών πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την επικοινωνία γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ, Μπάρεντ Λέιντς, ενώ η επικοινωνία των δύο ανδρών έγινε μία ημέρα πριν από την έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ όπου θα συζητηθεί το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης