Επικοινωνία Σαμαρά – Ιερώνυμου για το αντιρατσιστικό

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014, 11:58
Επικοινωνία Σαμαρά – Ιερώνυμου για το αντιρατσιστικό
Το βαρύ κλίμα μεταξύ κυβέρνησης και εκκλησίας θέλησε να ελαφρύνει ο πρωθυπουργός μετά τις επιθέσεις μητροπολιτών για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε στις αρχές της εβδομάδας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και είχαν μια ειλικρινή συνομιλία καθώς τον διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να νομοθετήσει αγνοώντας τη φωνή της Εκκλησίας.

Ο πρωθυπουργός του επεσήμανε ότι στο επίμαχο νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα θα περιλαμβάνεται αναφορά όχι μόνο στο Ολοκαύτωμα αλλά και στις «γενοκτονίες που έχουν αναγνωριστεί με αποφάσεις της Ελληνικής Βουλής».

Και αυτό προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα της Ιεραρχίας αλλά και πολλών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που ζητούσαν την «προστασία» όχι μόνο του Ολοκαυτώματος αλλά και των διωγμών των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου, καθώς και των Αρμενίων.

Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διαβεβαίωσε τον κ. Ιερώνυμο, που τον άκουσε εμφανώς ικανοποιημένος, ότι όσο ο ίδιος είναι πρωθυπουργός δεν υπάρχει περίπτωση η Βουλή να ψηφίσει διάταξη που θα αναγνωρίζει το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014, 12:00