Βελτιωμένος αναμένεται την Πέμπτη ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, με εξαίρεση την Κρήτη, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Μικρή εξασθένηση των ανέμων θα σημειωθεί στο Αιγαίο, αλλά και τοπικά ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά, με τις ελάχιστες θερμοκρασίες αρκετά κάτω από το μηδέν στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Πιο αναλυτικά, σε όλη σχεδόν την Ελλάδα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Εξαίρεση αποτελούν το Νότιο Αιγαίο και η Κρήτη, όπου οι νεφώσεις θα είναι περισσότερες, με πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα πεδινά της Κρήτης και παροδικών χιονοπτώσεων στα ορεινά. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα κεντρικά και ιδιαίτερα στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -12 έως 4 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -8 έως 8, στην Ήπειρο από -5 έως 11 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -6 έως 9, στα δυτικά ηπειρωτικά από -1 έως 12, στα νότια ηπειρωτικά από 1 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -4 έως 10, στα νησιά του Ιονίου από 0 έως 12 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 0 έως 9 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές και στην Κρήτη από 5 έως 11 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με μικρή προοδευτική εξασθένηση. Στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 7 έως 8 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη 9 μποφόρ, με σταδιακή μικρή εξασθένηση έως το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ στα χερσαία τμήματα και 7 έως 8 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα, με μικρή σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης και κυρίως στα βόρεια θα διατηρηθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια και πολύ κρύο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης