Στο τελευταίο μάθημα για τις εφετινές Πανελλαδικές, στα Ιταλικά, διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι για μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Από το Υπουργείο Παιδείας δόθηκαν στη δημοσιότητα τα θέματα των Ιταλικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πατήστε εδώ για να δείτε τα θέματα

Έως τις 15 Ιουλίου η οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου

Το τελευταίο βήμα που έχουν να κάνουν εφέτος οι υποψήφιοι είναι η οριστικοποίηση του μηχανογραφικού τους δελτίου. Από την Πέμπτη 4 μέχρι και τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό στην ηλεκτρονική πλατφόρμα http://exams.it.minedu.gov.gr , επιλέγοντας «Οριστικοποίηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υποψήφιοι εφέτος θα πρέπει να είναι επιπλέον προσεκτικοί στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, καθώς σε αυτό είναι αποτυπωμένος ο νέος «χάρτης» της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στον οποίο δεν υπάρχουν ΤΕΙ, παρά μόνο πανεπιστήμια.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η προθεσμία της 15ης Ιουλίου είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Όπως έχει ενημερώσει το Υπουργείο Παιδείας, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν επιπλέον την Τρίτη 9 και τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

Παράλληλα, από το Υπουργείο Παιδείας προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε να έχουν ανά χείρας τις τελικές προτιμήσεις τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης