Κατά το χρονικό διάστημα 22-23 Νοεμβρίου 2018, ο Αρχηγός της Τουρκικής Ακτοφυλακής Υποναύαρχος (L.H.) Ahmet KENDIR, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, κατόπιν αποδοχής σχετικής πρόσκλησης του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Σταμάτιου ΡΑΠΤΗ.

Ο Αρχηγός της Τουρκικής Ακτοφυλακής, συνοδευόμενος από τετραμελή αντιπροσωπεία από την Τουρκία και από λοιπά στελέχη της Πρεσβείας της Τουρκίας στην Αθήνα, πραγματοποίησε διμερή συνάντηση στο Αρχηγείο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Παρόντες στην συνάντηση ήταν επίσης ο Α’ Υπαρχηγός Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος ΚΛΙΑΡΗΣ, ο Β’ Υπαρχηγός Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αθανάσιος ΝΤΟΥΝΗΣ, οι Διευθυντές των Κλάδων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, οι Διοικητές της 8ης και 9ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, εκπρόσωποι και Διπλωματικοί Σύμβουλοι των Υπουργείων Εξωτερικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μετανάστευσης και Ασύλου, επιτελικά στελέχη του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και ο Αξιωματικός Σύνδεσμος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην Πρεσβεία της Άγκυρας στην Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τις συνομιλίες που διεξήχθησαν σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν κυρίως το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές στο Ανατολικό Αιγαίο από στελέχη των δύο Ακτοφυλακών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκε, με αμοιβαία ικανοποίηση, η βελτίωση της διμερούς συνεργασίας των δύο πλευρών, ενώ συμφωνήθηκε και υπογράφηκε μεταξύ των δύο Αρχηγών, κείμενο “Agreed Minutes”, στο οποίο περιλαμβάνονται μια σειρά μέτρων για την περαιτέρω βελτίωση της συνεργασίας των δύο Ακτοφυλακών, της άμεσης επικοινωνίας, καθώς και της ανταλλαγής πληροφοριών τόσο σε τοπικό, όσο και σε κεντρικό επίπεδο, με απώτερο σκοπό την καταπολέμηση των παράνομων δικτύων διακίνησης μεταναστών και του οργανωμένου εγκλήματος.

Εκτιμάται ότι τόσο η επίσκεψη όσο και τα αποτελέσματα της συνάντησης, έχουν ιδιαίτερα προστιθέμενη αξία για την συνεργασία των Ακτοφυλακών των δύο χωρών, η οποία έχει ως βάση της, τις αρχές του αμοιβαίου σεβασμού, κατανόησης και εμπιστοσύνης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης