Tο θέμα της ανανέωσης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για τους εργαζόμενους για δύο χρόνια με μηδενικές αυξήσεις, αναμένεται να συζητηθεί στη πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) που γίνεται σήμερα.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας (το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει αυτήν τη στιγμή το 74% του ΟΛΠ) σε επικοινωνία που είχε με τους εργαζόμενους του ΟΛΠ ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια αντίρρηση για την υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, τίθενται επί τάπητος και άλλα εκκρεμή ζητήματα όπως τα λιμενικά τέλη και ο διαγωνισμός για τα στερεά απόβλητα που έχει ακυρωθεί. Επιπλέον, αναμένεται να εγκρίνει την τελική συμφωνία μεταξύ των εταιρειών ΟΛΠ και MSC για την αποκατάσταση του φάρου στον Μώλο Κράκαρη, όπου είχε προκληθεί ζημιά από κρουαζιερόπλοιο πριν από δύο έτη. Ακόμη θα συζητηθεί η υποβολή δηλώσεων φόρου ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού.

Υπενθυμίζεται πως τη θέση του Γιώργου Ανωμερίτη πήρε ο Γιάννης Κούβαρης, μέλος της επιτροπής Μεταφορών και υπεύθυνος του Θεματικού Τομέα Συνδυασμένων Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με την εξέλιξη του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση και πώληση του 51% των μετοχών του ΟΛΠ, οι πρώτες δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να υποβληθούν στις 17 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης