Κωνσταντινούπολη: Επίσκεψη εκπροσώπων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο Istanbul Technical University

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, 10:49
Κωνσταντινούπολη: Επίσκεψη εκπροσώπων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο Istanbul Technical University

Με τον Πρύτανη του Istanbul Technical University Rector Prof. Dr. İsmail Koyuncu και τους Αντιπρυτάνεις Prof. Dr. Bülent İnanç, Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu ,Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata, συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη ο πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Καθηγητής Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας και ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας, Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης.

Το Istanbul Technical University έχει 36.442 φοιτητές εκ των οποίων το 10% είναι αλλοδαποί φοιτητές. Στο πλαίσιο των συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν τονίστηκε και από τις δύο πλευρές η θέληση για συνέχιση και ανάπτυξη της πολύ καλής συνεργασίας που ήδη υπάρχει στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών, Erasmus. Υπήρξε δε έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή φοιτητών του Istanbul Technical University σε θερινά σχολεία που διοργανώνει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο εξ αποστάσεως.

Η επίσκεψη των εκπροσώπων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση τους στις εργαστηριακές υποδομές του Πανεπιστημίου. Τονίζοντας ότι οι ελληνοτουρκικές ακαδημαϊκές σχέσεις ουδέποτε είχαν διαταραχθεί, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη και ισχυροποίηση τους.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, 10:50