Στις ακριτικές Οινούσσες, το νησί που το τελευταίο διάστημα έχει βρεθεί στο στόχαστρο των γειτόνων που αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία σε αυτό, βρέθηκε το πρωί της Κυριακής ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Χίου Μάρκου και τις αρχές της Χίου και των Οινουσσών.

Στην προκυμαία του νησιού έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους του νησιού, τους μαθητές, τη λιμενική αρχή αλλά και τους σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Οινουσσών.

«Δεν μας φοβίζουν τα μνημόνια»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απευθυνόμενος στους κατοίκους του νησιού εξήρε το έργο τους, αναγνωρίζοντας την προσφορά των Αιγνουσιωτών στην Εμπορική Ναυτιλία, χαρακτηρίζοντάς τους μάλιστα ως πρωτοπόρους του μεγάλου κράτους της θαλάσσης.

Ο Αρχιεπίσκοπος εστίασε στο νόημα των μνημονίων, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να φοβηθεί αφού η λέξη «μνημόνιο» θα είναι πρωτάκουστη. Όπως σημείωσε ο Μακαριώτατος, και στο παρελθόν αρκετή προσπάθησαν να υποθηκεύσουν τη χώρα όμως οι Έλληνες δεν το έβαλαν κάτω.

«Είναι ένα μικρό σύννεφο, όπως αυτά που στο παρελθόν το έθνος μας έχει ξεπεράσει. Έτσι θα ξεπεράσουμε κι αυτό και θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε και ζούμε», ανέφερε ο κ. Ιερώνυμος.

Κράτος και εκκλησία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στο ζήτημα του διαχωρισμού του κράτους και της εκκλησίας ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε με νόημα ότι ενώ παλαιότερα δεν νοήτο εκπαίδευση μακριά από τη θρησκεία, στην εποχή μας αυτό αποτελεί βασική επιδίωξη ορισμένων.

Πηγή: politischios.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης