Επίσκεψη Ιερώνυμου στις ΗΠΑ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013, 10:28
Επίσκεψη Ιερώνυμου στις ΗΠΑ
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄ θα επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτωρ στη Θεολογική Σχολή της Βοστώνης. Κατά την επίσκεψή του αναμένεται να έχει συναντήσεις με τοπικούς Αμερικανούς αξιωματούχους στη Βοστώνη και στη Νέα Υόρκη, καθώς και με στελέχη της ομογένειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, «ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄ θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτωρ της Ελληνικής Ορθοδόξου Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοιτήσεως, το Σάββατο 18 Μαΐου 2013.

Την προηγουμένη ημέρα, 17 Μαΐου το εσπέρας, ο Μακαριώτατος θα χοροστατήσει στον Εσπερινό στο παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού της Θεολογικής Σχολής. Στη συνέχεια, θα παρατεθεί προς τιμήν του επίσημο δείπνο. Το πρωί του Σαββάτου 18 Μαΐου, και μετά τη Θεία Λειτουργία, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή της αποφοιτήσεως, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτωρ Θεολογίας. Το εσπέρας της ίδιας ημέρας ο κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013, 11:50