Την ικανοποίησή του για την πορεία των, υπό εξέλιξη, έργων που ξεκίνησαν επί δημαρχίας του στο Μαρούσι εξέφρασε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Θ. Αμπατζόγλου, την αντιπεριφερειάρχη Λουκία Κεφαλογιάννη, συνεργάτες του και στελέχη του δήμου.

Ειδικότερα, επισκέφθηκε το έργο βιοκλιματικής ανάπλασης στη πλατεία Ηρώων, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο με 389.247 ευρώ. Το διατηρητέο κτήριο επί της οδού Σουρή, με χρηματοδότηση 750.000 ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, το οποίο ανακαινισμένο θα δοθεί σύντομα προς χρήση για πολιτιστικές εκδηλώσεις, ως λαογραφικό μουσείο. Στη συνέχεια, μετέβη στο παλαιό αμαξοστάσιο και στο έργο διάνοιξης της οδού Αρετής-Καλαμά καθέτου της Μεσογείων, στον οποίο υλοποιείται με ειδικό πρόγραμμα, λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων του 2ου-3ου αιώνα π.Χ. Τα έργα αυτά χρηματοδοτούνται από πόρους του δήμου, συνολικού ύψους 1.253.000 ευρώ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος συζήτησαν για μια σειρά έργων που θα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ασφάλειας των πολιτών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο γήπεδο ποδοσφαίρου και στη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς, ο σχεδιασμός των οποίων είχε ξεκινήσει κατά τη θητεία του Γ. Πατούλη ως δημάρχου και συμφώνησαν να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση έργων, όπως η ανάπλαση, στην περιοχή Σωρού και η διευθέτηση του ρέματος Αμαρουσίου.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν, ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αναπτυξιακή πορεία της πόλης στην οποία δρομολόγησε επί θητείας του συγκεκριμένα έργα τα οποία ολοκληρώνει ο κ. Αμπατζόγλου.

«Μαζί με τους συνεργάτες μου είχαμε μελετήσει και προετοιμάσει την υλοποίηση μιας σειράς αναπτυξιακών έργων, όπως αυτά που επισκεφθήκαμε καθώς επίσης και έργα όπως η δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου και η διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς. Επιπλέον, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και ενέργειές μας, ολοκληρώθηκαν σημαντικά έργα ομβρίων σε γειτονιές της πόλης» επισήμανε ο κ. Πατούλης προσθέτοντας ότι ως περιφερειάρχης θα συμβάλει προκειμένου να υλοποιηθούν και στο «μέλλον έργα που θα βελτιώσουν την ασφάλεια και τη ποιότητα ζωής των πολιτών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο περιφερειάρχης έκλεισε τη δήλωση εκφράζοντας την εκτίμησή του στο πρόσωπο του Θ. Αμπατζόγλου για το σπουδαίο έργο που επιτελεί, σημειώνοντας ότι υπάρχει στενή συνεργασία «προκειμένου το Μαρούσι να συνεχίσει την ανοδική πορεία του ως μια πόλη ανθρώπινη, μια πόλη του μέλλοντος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης