Την πόρτα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πέρασε το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, προκειμένου να επισκεφθεί τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας αποτέλεσε ένα εξ όσων συζήτησαν, με τον κ. Αραχωβίτη να εκφράζει τη χαρά του για τη συνάντηση και να δηλώνει ότι «συζητήσαμε διάφορα ζητήματα που απασχολούν την Εκκλησία και άπτονται του υπουργείου μου. Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση και δρομολογήσαμε το επόμενο βήμα με σκοπό την προάσπιση της περιουσίας της Εκκλησίας, αλλά και την ανάδειξή της ως πυλώνα συνοχής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από την πλευρά του, επεσήμανε ότι έχει ασχοληθεί με το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας, την ιστορία και τα προβλήματά της και τόνισε ότι «αναζητούμε πάντοτε να ακουμπήσουμε κάπου από πλευράς Πολιτείας, ώστε αυτά τα προβλήματα να βρουν λύση».

Επιπλέον, ανέφερε για τη συζήτησή του με τον κ. Αραχωβίτη ότι «ανταλλάξαμε απόψεις για γενικότερα θέματα και πιστεύουμε ότι θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία για κάτι που θα βοηθήσει την Εκκλησία και τον λαό μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επί της υποδοχής του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ήταν ο επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής.

Πηγή φωτογραφιών: eurokinissi.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης