Οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν το τουριστικό τοπίο στην Ελλάδα και αναδιαμορφώνουν τα χαρακτηριστικά του. Οι επόμενες λίγες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για το μέγεθος και τον χαρακτήρα της νέας πραγματικότητας που θα διαμορφωθεί.

Η Σαντορίνη, που πρωτοπορεί σε πολλούς τομείς στον χώρο του τουρισμού, έχει το μεγάλο προνόμιο να δέχεται επισκέπτες από όλο τα μήκη και τα πλάτη της γης, σε μια μεγάλη χρονικά τουριστική περίοδο. Βρίσκεται μάλιστα πολύ κοντά στο να είναι «προορισμός όλο το χρόνο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ασιατική αγορά έχει σημαντικό μερίδιο στον τουρισμό της Σαντορίνης, είναι αυτή που κατά κύριο λόγο στηρίζει τον τουρισμό στις άκρες της θερινής τουριστικής περιόδου και που ταξιδεύει μαζικά στο νησί στη διάρκεια του χειμώνα.

Οι επισκέπτες κυρίως από την Κίνα αλλά και από την Ινδία αποτελούν το μεγαλύτερο μερίδιο της ασιατικής αγοράς για το νησί. Δεν είναι όμως ευκαταφρόνητος ο αριθμός των επισκεπτών και από άλλες χώρες της περιοχής όπως η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, η Κορέα, η Μαλαισία, η Ταϋλάνδη και το Βιετνάμ.

Στις νέες συνθήκες που θα διαμορφωθούν, η ασιατική αγορά θα έχει κυρίαρχο ρόλο καθώς θα συνεχίσει να ταξιδεύει και μάλιστα με αυξανόμενους ρυθμούς, χωρίς να επηρεάζεται από τις εξελίξεις στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη, που άλλωστε είναι πολύ μακριά για αυτούς και δεν είναι πρωτεύον θέμα στην πολιτική τους επικαιρότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν μπορεί μάλιστα να θεωρηθεί τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι επισκέφθηκε τη Σαντορίνη και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θήρας, ο Κινέζος πρέσβης στην Αθήνα, την εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

«Είχα την τιμή να δεχτώ την επίσκεψη του Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Zou Xiaoli στο γραφείο μου, ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη της χώρας του στον Ελληνικό λαό καθώς και την πεποίθηση του πως θα υπάρξει αίσιο τέλος στην περιπέτεια της χώρας μας. Επιπλέον συζητήσαμε για θέματα που αφορούν στην εξυπηρέτηση των Κινέζων πολιτών που επισκέπτονται την Σαντορίνη, την μοναδικότητα των αγροτικών προϊόντων που παράγει το νησί μας καθώς και τις δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων της Σαντορίνης με Κινεζικούς Φορείς και Οργανισμούς» αναφέρει, με δήλωση που αναρτήθηκε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος.

ΠΗΓΗ: atlantis-santorini.net

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης