Έπειτα από 13 ημέρες αποκαταστάθηκε η υδροδότηση του χωριού της Αγίας Ρουμέλης στα νότια του φαραγγιού της Σαμαριάς, το οποίο τροφοδοτείται με νερό με φυσική ροή από το φαράγγι.

Όπως είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr, ο πλαστικός αγωγός είχε σπάσει από πτώση βράχων κατά τη διάρκεια της τελευταίας κακοκαιρίας, αλλά το ύψος των νερών, που στις «Πόρτες» του φαραγγιού ξεπερνούσε το 1,5 μέτρο, έκανε άκρως επικίνδυνο και απαγορευτικό τον έλεγχο και την επισκευή της ζημιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, την Πέμπτη κάτοικοι του χωριού με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γιάννη Τζατζιμάκη μπήκαν μέσα στα ορμητικά νερά του ποταμού, πέρασαν από τις «Πόρτες» με κίνδυνο να παρασυρθούν και σκεπασμένοι – στην κυριολεξία – από το νερό μέχρι τη μέση του σώματός τους επισκεύασαν τη ζημιά.

«Μετά από 13 μέρες το χωριό μου η Αγία Ρουμέλη του Δήμου Σφακίων ξαναπίνει νερό, χάρη στην προσπάθεια των συγχωριανών μου και στο φιλότιμο του υδραυλικού Λευτέρη Κουκουβιτάκη» ήταν το σχόλιο του κ. Τζατζιμάκη στο βίντεο που ανήρτησε. 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί πως οι κάτοικοι της Αγίας Ρουμέλης είναι αντίθετοι στην τιμολόγηση του νερού που επέβαλε ο Δήμος Σφακίων τοποθετώντας και υδρόμετρα.

Όπως αναφέρει ο κ. Τζατζιμάκης, το νερό πηγαίνει στο χωριό με φυσική ροή, ενώ κατά τη διάρκεια του χειμώνα τις βλάβες τις επισκευάζουν οι ίδιοι οι κάτοικοι. Με αυτά τα δεδομένα ζητούν να μην πληρώνουν για την κατανάλωση νερού τους χειμερινούς μήνες. 

Δέχονται να πληρώνουν ένα συμβολικό αντίτιμο ανά κυβικό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οπότε και αυξάνεται η κατανάλωση λόγω των επισκεπτών του φαραγγιού της Σαμαριάς.

Πηγή: flashnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης