Συνολικά 15 συλλήψεις έγιναν από την αστυνομία, κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη, στις διαδηλώσεις για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Συνολικά προσήχθησαν 52 ύποπτοι για συμμετοχή στα επεισόδια, από τους οποίους οι 37 αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό διότι εις βάρος τους δεν προέκυψαν στοιχεία περί εμπλοκής τους στα επεισόδια. Για τους υπολοίπους σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία οδηγούνται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή γύρω από τα πανεπιστήμια, αλλά ήταν μικρότερης έκτασης σε σχέση με αυτά που ακολούθησαν το βράδυ. Σχεδόν μετά τη λήξη των πορειών, γύρω στις 19.00, ομάδες κουκουλοφόρων, με ορμητήριο τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, η οποία είχε καταληφθεί από την προηγούμενη μέρα, βγήκαν στην οδό Εγνατία, όπου άρχισαν τη σύρραξη με την αστυνομία, πετώντας βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, πέτρες, μάρμαρα κι άλλα αντικείμενα.

Κάθε φορά που οι δυνάμεις των ΜΑΤ τούς πλησίαζαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, εκείνοι απαντούσαν με νέες ρίψεις αντικειμένων. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και προς τη Βόρεια Πύλη της ΔΕΘ, ενώ αψιμαχίες σημειώθηκαν επίσης μπροστά από τη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ στην οδό Εθνικής Αμύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις μολότοφ ξέσπασε φωτιά στο εργοτάξιο του μετρό στο Σιντριβάνι, προκαλώντας ζημιές σε ένα προκάτ κουβούκλιο με το φυλάκιο, τα γραφεία διοίκησης, ενώ στο σημείο επιχείρησε η Πυροσβεστική.

Από τη φωτιά κινδύνευσε και το γειτονικό κτήριο του Ασύλου του Παιδιού, όπου κάηκαν δύο δένδρα και μέρος της εξωτερικής τοιχοποιίας.

Δημοσιογράφος που κάλυπτε τα γεγονότα τραυματίστηκε από πέτρα στο κεφάλι και χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της πόλης. Η κατάσταση εκτονώθηκε αργά το βράδυ, με τα συνεργεία του Δήμου Θεσσαλονίκης να αναλαμβάνουν αμέσως δράση για να καθαρίσουν τους δρόμους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης