Επεισόδια με πλαστικές σφαίρες και χημικά στη Λευκίμμη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2008, 22:15
Επεισόδια με πλαστικές σφαίρες και χημικά στη Λευκίμμη

Νέα βίαια επεισόδια ξέσπασαν στη Λευκίμμη, στη Νότια Κέρκυρα, στην περιοχή κατασκευής του ΧΥΤΑ, όπου πριν από λίγες ημέρες βρήκε τραγικό θάνατο μία γυναίκα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων των κατοίκων με δυνάμεις των  ΜΑΤ.

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ο ένας στο μάτι, σύμφωνα με τη μαρτυρία του δημάρχου Λευκίμμης, Σπύρου Γατσούλη, στη Zougla.gr.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της πόλης. Μεταξύ των τραυματιών είναι και υποδιευθυντής αστυνομικής διεύθυνσης Κερκύρας.

Τα επεισόδια άρχισαν στις 14:30 περίπου, όταν εκατοντάδες κάτοικοι της Λευκίμμης που διαφωνούν με την κατασκευή του ΧΥΤΑ στην περιοχή, επιχείρησαν να διακόψουν τις εργασίες της εταιρίας ΔΟΜΟΚΑΤ, που έχει αναλάβει εργολαβικά την διευθέτηση του εργοταξίου.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως οι δυνάμεις των ΜΑΤ που έσπευσαν στην περιοχή, έκαναν αδιακρίτως χρήση πλαστικών σφαιρών και χημικών.

Οι κάτοικοι της Λευκίμμης καταγγέλλουν επίσης πως με δόλιο τρόπο έχουν αλλάξει ιδιοκτησία τα χωράφια, στα οποία θα κατασκευαστούν οι εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ.

Γιώργος Πανδής, αυτόπτης μάρτυρας

Διαβάστε επίσης:

Επεισόδια και τραυματισμοί στην Κέρκυρα- 29 Μαΐου 2008, 10:10

 Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2008, 22:15