Συμπλοκές μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών ξέσπασαν έξω από το υπουργείο Απασχόλησης στην οδό Πειραιώς, μετά το τέλος της πορείας διαμαρτυρίας, που οργάνωσε η «Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για την αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και την κατάργηση του δουλεμπορίου στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».  

Ομάδες αντιεξουσιαστών προσχώρησαν στον κύριο όγκο της πορείας και συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς που βρίσκονταν έξω από το κτίριο του υπουργείου. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μολότωφ, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Μία κοπέλα τραυματίστηκε από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την αποχώρηση τους οι αντιεξουσιαστές προκάλεσαν υλικές ζημιές σε καταστήματα και αυτοκίνητα στο Γκάζι. 

Η πορεία ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα, στα Προπύλαια, όπου συγκεντρώθηκαν μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων εργαζομένων, μέλη της νεολαίας του ΣΥΝ και μετανάστες. Οι διαδηλωτές ζήτησαν με ψήφισμά τους τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ηθικών και φυσικών αυτουργών της επίθεσης εναντίον της Κωνσταντίνα Κούνεβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η άτυχη γυναίκα, γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού, δέχτηκε επίθεση από αγνώστους με βιτριόλι στις 22 Δεκεμβρίου και δίνει τη σκληρότερη μάχη της ζωής της στην εντατική μονάδα του «Ευαγγελισμού».

(Πρώτη καταχώρηση: 22 Ιανουαρίου, 16:07)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης