Βίντεο: Γιώργος Δαγαλάκης

Επιμέλεια: Γιώργος Στογιάννος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένταση σημειώθηκε στη πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν Φοιτητικοί Σύλλογοι στα Προπύλαια, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα επεισόδια που έγιναν στο campus του ΑΠΘ το βράδυ της Παρασκευής.

Η αστυνομία δεν επέτρεπε στους φοιτητές που συγκεντρώθηκαν να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της Αθήνας με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια. Η αστυνομία έριξε χειροβομβίδες κρότου λάμψης, έκανε χρήση χημικών και της αύρας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ πάνω από 500 φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια οι οποίοι όταν οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να τους οριοθετήσουν σε μια λωρίδα του δρόμου, αντέδρασαν πετώντας διάφορα αντικείμενα κατά των αστυνομικών, που απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε βίντεο:

 

 

 

 

 

 

 

 

Επεισόδια και στην Θεσσαλονίκη

Ένταση επικράτησε πριν από λίγο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μετά την πορεία που πραγματοποίησαν φοιτητές στο κέντρο της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για όσα διαδραματίστηκαν χθες στη συναυλία στο campus.

Συγκεκριμένα, ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο της πορείας που κατέληξε εντός του ΑΠΘ και επιτέθηκε με πέτρες στις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Ακολούθησε ρίψη χημικών από τους αστυνομικούς.

Τα επεισόδια ήταν σύμφωνα με την αστυνομία μικρής έκτασης ενώ στο σημείο παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις.

 

 

ΚΝΕ: Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε πορεία φοιτητών

«Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε πορεία φοιτητών σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό φοιτητών. Οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν με δακρυγόνα, γκλομπ και με την αστυνομική αύρα (!!!) να εμποδίσουν τη διαδήλωση των φοιτητών» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΚΝΕ και τονίζει καταλήγοντας:

«Η τρομοκρατία, ο αυταρχισμός, η απαγόρευση των διαδηλώσεων δε θα περάσουν! Καλούμε τους φοιτητές να δυναμώσουν τον αγώνα για τις σπουδές και τη ζωή που έχουν ανάγκη. Να μην επιτρέψουν την ένταση της κρατικής καταστολής και την αντιλαϊκή πολιτική, που πάνε χέρι-χέρι. Η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά θα φάει τα μούτρα της, όπως έγινε και με την απόπειρα εγκατάστασης της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης