Επεισοδιακή η δίκη για το θάνατο του φίλαθλου Κώστα Κατσούλη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016, 18:40
Επεισοδιακή η δίκη για το θάνατο του φίλαθλου Κώστα Κατσούλη
Επεισοδιακή ήταν η σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης θανάτου του φιλάθλου του Εθνικού Πειραιώς Κώστα Κατσούλη, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε επεισόδια στις κερκίδες του γηπέδου του Ηροδότου, ενώ λίγες ημέρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Η δίκη ξεκίνησε, όπως αναφέρει το cretalive.gr, με την εξέταση ερασιτεχνικού βίντεο που είχε «τραβήξει» δικηγόρος του Ηρακλείου και το οποίο προβλήθηκε καθώς είχε κατατεθεί από το στάδιο της προανάκρισης και επομένως είναι μέσα στα αναγνωστέα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο υπεράσπισης ενός 26χρονου από τους πέντε κατηγορούμενους, Στέλιο Ταραζά στο βίντεο που αποτυπώνει το ξεκίνημα των επεισοδίων έως και πριν ο γιατρός μεταβεί στις κερκίδες για να δει σε τι κατάσταση ήταν ο Κατσούλης, ο εντολέας του βρισκόταν στην απέναντι κερκίδα από εκείνη όπου εκτυλίσσονταν τα επεισόδια, κάτι το οποίο φαίνεται -όπως υποστήριξε- στο βίντεο που εστιάζει εκτός από τα επεισόδια και σε άλλες κερκίδες.

Σύμφωνα με τον κ.Ταραζά, ο δικηγόρος που «τράβηξε» το βίντεο και τρεις ακόμη μάρτυρες αναγνωρίζουν με απόλυτη βεβαιότητα τον 26χρονο ως το πρόσωπο στην απέναντι κερκίδα, κι ως εκ τούτου δε θα μπορούσε να συμμετέχει στα επεισόδια. Ο 26χρονος κατηγορείται ότι χτυπούσε με σιδηρογροθιά τον Κατσούλη, στη διάρκεια των επεισοδίων. Πάντως η πλευρά της πολιτικής αγωγής αμφισβήτησε τους χρόνους του βίντεο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δικηγόρος που «τράβηξε» το βίντεο φέρεται να δέχτηκε φραστική επίθεση έξω από την αίθουσα, από τον αδερφό του Κατσούλη και άλλα άτομα, που απείλησαν το δικηγόρο ότι «θα του κάψουν το σπίτι» κι επίσης απείλησαν την οικογένειά του, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ειπώθηκε ότι «έχουν φροντίσει να "τελειώσουν" τους τέσσερις από τους πέντε κρατούμενους που είναι προφυλακισμένοι».

Την πληροφορία αυτή μετέφερε στον πρόεδρο της έδρας η δικηγόρος υπεράσπισης άλλου εκ των κατηγορουμένων, Ευτυχία Κατσαρού, κι ως αποτέλεσμα ο πρόεδρος διέκοψε τη δίκη, δίνοντας εντολή να κρατηθεί ο αδερφός του Κατσούλη και ένα ακόμη άτομο που εντοπίστηκε στη συνέχεια.

Ο δικηγόρος που «τράβηξε» το βίντεο και η Ευτυχία Κατσαρού κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά, ενώ επικράτησε αναταραχή, με αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί για σχεδόν δύο ώρες. Καταβλήθηκαν από τις Αρχές προσπάθειες να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ η κ.Κατσαρού «πήρε πίσω» τη μήνυσή της, κάτι που δεν έκανε όμως ο δικηγόρος με το βίντεο.

Για τον αδελφό του Κατσούλη και το άλλο άτομο (φίλαθλο του Εθνικού από τα Χανιά) ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία κι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος όρισε τακτική δικάσιμο για την υπόθεση των απειλών εναντίον του δικηγόρου.

Η δίκη συνεχίστηκε κατόπιν με την εξέταση τριών ακόμη μαρτύρων και θα συνεχιστεί την Παρασκευή.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016, 19:00