Επεισόδια στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ

Επεισόδια στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ

Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ η οποία επρόκειτο να διεξαχθεί στις 10.30 στα γραφεία στην Πατησίων.

Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη από νωρίς, καθώς υπήρχαν ενστάσεις εκ μέρους του ΠΑΜΕ για το οποίο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος αποτελεί «persona non grata»,καταγγέλοντας εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος πάντως ζήτησε να διεξαχθεί κανονικά η συνεδρίαση αντικρούοντας τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ μάλιστα δεν έλειψαν τα επεισόδια με μέλη του ΠΑΜΕ και της ΓΣΕΕ να πιάνονται στα χέρια.

 

 

Δεν πραγματοποιήθηκε το συνέδριο στην Καλαμάτα

 

Το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ που ήταν προγραμματισμένο για την περασμένη Κυριακή στην Καλαμάτα τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.

Μωρίς το πρωί εκείνης της ημέρας, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, συνδικαλιστές και μέλη του ΠΑΜΕ έκαναν  συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο της Καλαμάτας, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί το συνέδριο. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης μίλησε ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της ομοσπονδίας οικοδόμων, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «εκ μέρους της ΔΑΣ και των αγωνιστικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, εκ μέρους των συνδικάτων που τόσο καιρό δίνουμε την μάχη δίπλα-δίπλα, ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, τα μνημόνια, τις περικοπές μισθών και δικαιωμάτων, θέλουμε να χαιρετίσουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, αυτόν τον μεγάλο αγώνα που δίνουμε όλοι μαζί για την ζωή και το μέλλον της εργατικής τάξης, για τα δικαιώματα, για να έρθουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες».

Σχετικά με το συνέδριο, είπε ότι «εμείς οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι όλες τις μέρες στην Καλαμάτα ζητούσαμε να συνεδριάσει η διοίκηση της ΓΣΕΕ, μια διοίκηση που έπρεπε να ξεκινήσει τις νόμιμες διαδικασίες από την πρώτη μέρα» και προσέσθεσε: «Από την πρώτη μέρα λοιπόν ζητήσαμε αυτά που προβλέπονται με βάση το καταστατικό. Να πάρουν κάρτες οι πραγματικοί αντιπρόσωποι των εργαζομένων και με βάση αυτό να ξεκινήσει μια νομιμοποίηση, που όμως δεν μπορεί να έχει μέσα αυτή η νομιμοποίηση τους εργοδότες, δεν μπορεί να έχει τους "νόθους", δεν μπορεί να έχει τους προέδρους ανωνύμων εταιρειών».

Περίπου στις 12:30 το μεσημέρι οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να αποχωρούν, ενώ ο πρόεδρος του σωματείου τηλεπικοινωνιών Αλέκος Περράκης ανέφερε ότι «ο αγώνας συνεχίζεται από αύριο σε όλους τους χώρους δουλειάς».

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από την ΔΑΣ, παραδόθηκε εγγράφως στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ αίτημα για άμεση σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου της Συνομοσπονδίας.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019, 12:31