Επεισόδιο στον Έβρο με λαθροδιακινητές μεταναστών

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012, 18:01
Επεισόδιο στον Έβρο με λαθροδιακινητές μεταναστών
Όπως μας πληροφορεί με επιστολή της η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου, στις 7 Μαρτίου έλαβε χώρα ένα ακόμα περιστατικό με ένοπλους λαθροδιακινητές μεταναστών στην περιοχή.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι λαθροδιακινητές, τουρκικής υπηκοότητας, απείλησαν με όπλα τους Έλληνες αστυνομικούς. «Το περιστατικό αυτό δεν είναι το πρώτο που συνέβη, αφού στο παρελθόν υπήρχαν και άλλα, με ανταλλαγές πυροβολισμών που κατέληξαν με τους διακινητές τραυματίες και συλλαμβανόμενους», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Παράλληλα, γίνεται λόγος και για τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά. «Περιστατικά σαν και αυτό δείχνουν για μια ακόμα φορά τις πολλές ελλείψεις και ανάγκες που έχουν τα τμήματα συνοριακής φύλαξης του Νομού μας σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό. Με έγγραφα μας και προτάσεις που έχουμε καταθέσει στο παρελθόν, απευθείας αλλά και μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας μας, έχουμε επισημάνει τις διάφορες ανάγκες μας σε εξοπλισμό (οχήματα κ.τ.λ.) καθώς και σε ανθρώπινο δυναμικό (Νέες προσλήψεις Συνοριακών στον Νόμο)», τονίζουν οι συνοριακοί φύλακες και ζητούν από τον υπουργό να κάνει πράξη «τα όσα κατ’ επανάληψη» τους έχουν υποσχεθεί.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την επιστολή.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012, 18:01